بهترین زمان خرید و فروش سهام در بازار بورس ایران چه زمانی است؟
بهترین زمان خرید و فروش سهام در بازار بورس ایران چه زمانی است؟ این سوالی است که ممکن است ذهن بیشتر فعالان بازار را به خود درگیر نماید. در این مقاله با بررسی نکات تحلیلی به پاسخ این سوال می پردازیم.
سرمایه گذاران بازار بورس همیشه هنگام خرید سهام با کمی صبر و تامل پیش می روند ولی برای فروش سهامی که سیر نزولی دارد خیلی شتابزده و با سرعت بیشتری عمل می کنند که همین امر موجب می شود بسیاری از سرمایه گذاران آن سهام به دلیل رفتار هیجانی برخی سهامداران ، متضرر شوند.
پس بهتر است قبل از هر کاری آگاهی لازم در آن زمینه را کسب نماییم که به طور مثال برای خرید یک سهام به چه نکاتی باید دقت کنیم که در مبحث سهام بنیادی برایتان کامل توضیح دادیم که به هنگام خرید و فروش سهام به چه مواردی توجه نماییم که ضرر نکنیم.
مطالعه کنید : نکات قابل توجه پیش از خرید و فروش سهام در بورس
بررسی بهترین زمان خرید و فروش سهام
بهترین ساعت خرید و فروش یک سهم با بهترین زمان خرید و فروش سهام تفاوت دارد زیرا منظور از زمان خرید و فروش سهام بررسی وضعیت بنیادی آن و شناسایی زمان ورود و خروج از سهم می باشد نه شناسایی ساعت در بازه زمانی معاملاتی هفته.
برای شناسایی بهترین زمان خرید و فروش سهام این نکته را بخاطر داشته باشید که از رفتار هیجانی دوری کنید و هیچگاه شتاب زده عمل نکنید سپس با توجه به ارزش واقعی سهم ، فروش بر اساس فرصت بهینه و وضعیت بنیادی نامناسب شرکت و… بهترین زمان فروش سهام را تشخیص دهید.
بهترین زمان فروش سهام در بازار بورس
- بررسی ارزش واقعی سهام
با توجه به تحلیل تکنیکال که بسیار کارآمد است می توانید ارزش واقعی یک سهام را بدست آورید. ارزش گذاری سهم به شما نشان می دهد که آیا زمان آن رسیده یک سهم یا نماد شرکتی را به فروش برسانید یا خیر حتی ارزش گذاری سهام می تواند حتی در خرید یک سهام بسیار به شما کمک کند. برای محاسبه و تخمین ارزش یک سهم کافی است از روش های تحلیل بازار کمک بگیرید.
- وضعیت بنیادی نامناسب شرکت
به تکرار برایتان پیش می آید که سهم یک شرکت را خریده اید و به عنوان سهامدار آنجا شناخته شده اید و اوضاع مالی و بنیاد شرکت همیشه خوب و مثبت بوده است، اما زمانی فرا میرسد که وضعیت بنیادی شرکت رو به افول و منفی است و به همین دلیل شما با تارگت زدن یک عدد و سود برای سهام خود تکلیف خود را مشخص می کنید که اگر سهام شرکت به آن عدد مد نظر شما نزدیک شد و یا رسید شما اقدام به فروش سهام خود می کنید به عبارتی برای خود یک حد ضرر مشخص کرده اید.
- فروش بر اساس فرصت بهینه
فروش بر اساس فرصت بهینه یکی دیگر از مواردی که باید در زمان فروش سهام به آن توجه نماییم. افرادی از این استراتژی استفاده می کنند که پیوسته در حال پایش و تحلیل بازار هستند و فرصت های تازه برای رشد در بازار را می یابند.
اگر از این روش برای فروش سهام استفاده می کنید باید میزان ریسک و بازده سهام موجود در سبد سرمایه گذاری را مورد بررسی قرار دهید و اگر سهامی در پرتفوی خود دارید که به اصطلاح درجا میزند و انتظار نمی رود که رشد کند و زمانیکه فرصتی مناسب در بازار را مشاهده نمودید آن را با موقعیت جدید عوض کنید زیرا هدف اصلی، داشتن یک سبد سهام بهینه و سودده می باشد.
- فروش سهام با توجه به مدیریت سرمایه
سهامداران باید از یک استراتژی سرمایه گذاری در بورس پیروی کنند. برخی از سرمایه گذاران بازار بورس نقطه خروج خود را با توجه به میزان تحمل ریسک خود مشخص می نمایند. و این بدان معناست که اگر سهامداری به این فکر کند که اگر قیمت یک سهامی با توجه به حجم معامله، به سطحی برسد که زیان آن ۱۰% از کل سرمایه را دربربگیرد، سهام خود را به فروش رسانده و روی دیگر سکه نیز به همین صورت است.
در استراتژی تعیین نقطه خروج با سود نیز همینطور می باشد زیرا ماهیت این استراتژی خروج، ضرر و زیان را متوقف ساخته و در شرایطی که سهم رشد نزولی به خود بگیرد از اصل سرمایه محافظت کرد و به هنگام رشد و صعود سهم، از سود محافظت می نماید. نکته قابل توجه در این استراتژی این است که از ترکیب میانگین درصد نوسانات تاریخی سهام با در نظر گرفتن حداکثر درصد ریسک پذیری خود، به نقطه خروج بهینه برسید.
- فروش سهام با توجه به سطوح نموداری
برخی از سرمایه گذاران بازار بورس اعتقادی به تعیین نقطه زمان فروش سهام با استفاده از روش تحلیل بنیادی ندارند و استراتژی های نموداری را می پسندند زیرا این روش مطابق با سطوح حمایت و مقاومت ، بر اساس ابزارهایی مثل اعداد رند و دیگر شاخص های فنی می باشد.
درست است که از ترکیب این استراتژی با دیگر استراتژی های می توانید به یک تکنیک خروج چند جانبه برسید اما باید بدانید که این روش از قطعیت کمتری برخوردار است.
همانطور که می دانید تحلیلگران تکنیکال، به بررسی روند گذشته یک سهم که در یک نمودار قابل رویت می باشد می پردازند. با استفاده از این اندیکاتور ها دستیابی به حجم معاملات که یکی از مهمترین فاکتور های مهم در تشخیص روندهای قیمتی است، امکان پذیر می باشد.
با استفاده از تحلیل تکنیکال ، می توانید خطوط حمایتی و مقاومتی سهم را مشخص کنید و با توجه به آن تصمیم به خرید و فروش سهام بگیرید زیرا این تحلیل اطلاعات مهم و ارزنده ای را در اختیار تحلیلگران قرار می دهد که با بررسی آنها می توانیم به ذات رفتار معاملاتی و شخصیت سهام به لحاظ معاملاتی پی برد.