آموزش بورس

خطوط حمایت و مقاومت سهم در تحلیل تکنیکال به چه معناست؟

خطوط حمایت و مقاومت سهم در تحلیل تکنیکال به چه معناست؟ این سوال بسیاری از سرمایه گذاران بازار بورس می باشد حتی اگر از قدیمی های بازار سهام باشید اگر با روش های تحلیل آشنا نباشید قطعا نمی دانید حد حمایت و مقاومت سهم چیست؟ حدود و یا خطوط حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد که در ادامه اطلاعات بیشتری در رابطه با آن کسب می نمایید.

بیشتر بخوانید : تحلیل تکنیکال در بورس چیست؟

خطوط حمایت و مقاومت سهم در تحلیل تکنیکال بیانگر چیست؟

خطوط حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال از آن جهت حائز اهمیت می باشد که در آن ها نیروهای عرضه و تقاضا به هم می‌رسند‌. بطور کلی می توان گفت که از اتصال نقاط حداقلی (مینیمم) خطوط حمایت و از اتصال نقاط حداکثری (ماکزیمم) خطوط مقاومت بدست می آید.

سرمایه گذاران حرفه ای خوب می دانند که نه تنها در بازار بورس بلکه در تمام بازار ها هرگاه میزان تقاضا زیاد شود ، افزایش قیمت خواهیم داشت و زمانی قیمت ها کاهش می یابد که عرضه افزایش یابد.

اما زمانیکه میزان عرضه و تقاضا تقریبا یکسان باشد، ممکن است در قیمت ها به دلیل کش مکش های میان خریدار و فروشنده نوساناتی را مشاهده نماییم.

سطوح حمایت در تحلیل تکنیکال چیست؟

سطوح حمایت در تحلیل تکنیکال نشان دهنده افزایش تقاضا می باشد و همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم افزایش تقاضا موجب بالا رفتن قیمت می شود و به همین دلیل است که سطوح حمایت برای سرمایه گذاران بازار بورس جذاب بوده و از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

در حقیقت در سطوح حمایت در تحلیل تکنیکال حجم تقاضا نسبت به میزان عرضه افزایش یافته و بر آن غلبه می‌کند که نتیجه این پیروزی به‌صورت افزایش قیمت‌ها و ادامه روند صعودی قابل‌ مشاهده است.

سطوح مقاومت در تحلیل تکنیکال چیست؟

منظور از سطوح مقاومت در تحلیل تکنیکال ، عرضه شدید از سوی سهامداران می باشد. این سطوح برای سهامدارانی که قصد فروش دارایی خود را دارند بسیار حائز اهمیت می باشد. به عبارتی در این سطوح بر خلاف سطوح حمایت ، میزان عرضه نسبت به تقاضا افزایش‌ می یابد و همین امر موجب کاهش قیمت سهام و ادامه روند نزولی می‌شود.

نحوه تبدیل خط حمایت به مقاومت و بالعکس

با مطالعه مطالب فوق تا حدودی با معنا و مفهوم خطوط حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال (سطوح حمایت و مقاومت) آشنا شدید، اما در این بخش از مقاله قصد داریم به بیان نحوه تبدیل خط حمایت به مقاومت و بالعکس بپردازیم.

اگر حد حمایت با توجه به شرایط گفته شده در محدوده ای بشکند و قیمت سهام در پایین این محدوده قرار بگیرد تحلیلگران بورسی آن خط را به عنوان مقاومت جدید سهم می شناسند. عکس این مطلب برای حالت مقاومت صدق می کند.

نحوه تبدیل خط حمایت به مقاومت و بالعکس

نکته : از مهمترین و معتبرترین خطوط حمایت و مقاومت، خطوطی هستند که همچون فلش سمت چپ نمودار بالا خطوط مقاومت بوده و در سمت دیگر نمودار (همچون فلش سمت راست نمودار بالا) به حمایت تبدیل شده است. به عبارت ساده تر خطوط مهم حمایت و مقاومت

در یک ناحیه حمایت باشد و در بخش دیگر مقاومت و بالکعس.

چگونه اعتبار حمایت یا مقاومت را تشخیص دهیم؟

برای اینکه بتوانیم یک خط حمایتی را رسم کنیم باید یک محدوده حمایتی داشته باشیم از این رو عبارت نقطه حمایتی صحیح نمی باشد و به عبارتی در نظر گرفتن یک نقطه می تواند اشتباهات محاسباتی را برای تحلیلگران بوجود آورد. دو روش اساسی برای تشخیص اعتبار حمایت و مقاومت وجود دارد.

می توان گفت قدرت تحلیل زمانی بیشتر است که شیب‌ خط افقی‌ تر باشد به عبارت ساده تر ، شیب بیشتری داشته باشد. جهت بررسی خطوط حمایت و مقاومت و یا محدوده آن باید واکنش سهم به این محدوده را بررسی نمود. به تصاویر زیر بنگرید می توانید نمونه ای از خطوط مقاومت و حمایت برخی از سهم ها مشاهده نمایید.

خطوط سبز ، خطوط حمایت و خطوط قرمز رنگ خطوط مقاومت را نشان میدهند.

خطوط حمایت و مقاومت بیمه کوثر

خطوط حمایت و مقاومت نماد سرامیک اردکان

خطوط حمایت و مقاومت نماد سرامیک اردکان

خطوط حمایت و مقاومت شرکت بورسی کاغذ سازی کاوه

خطوط حمایت و مقاومت شرکت بورسی کاغذ سازی کاوه

خطوط حمایت و مقاومت شرکت بورسی سیمان سپاهان

خطوط حمایت و مقاومت شرکت بورسی سیمان سپاهان

آشنایی با انواع خطوط حمایتی و مقاومتی

در کل سه نوع خطور حمایتی و مقاومتی تحت عناوینی همچون : خطوط حمایتی و مقاومتی صعودی ، خطوط حمایت و مقاومت نزولی و خط حمایت افقی و خط مقاومت افقی وجود دارد که در ادامه به شرح کامل آن می پردازیم.

در خرید و فروش سهام ، ترسیم و بررسی خطوط حمایت و مقاومت بسیار حائز اهمیت می باشد تحلیلگرانی که از روش تحلیل تکنیکال برای پیش بینی قیمت سهام استفاده می کنند می توان گفت همه روزه خطوط حمایت و مقاومت را بررسی می کنند و با توجه به آن سطح قیمت ها را تحلیل می کنند.

سرمایه گذاران جهت کسب سود حداکثری بازار بورس قبل از اقدام به انجام معاملات برخط خطوط و نقاط مقاومت و حمایت سهام مورد نظر را بررسی کنید.

خط حمایت افقی و خط مقاومت افقی (استاتیک)

خط حمایت افقی و خط مقاومت افقی (استاتیک)

یکی از انواع خطوط حمایت و مقاومت ، خط حمایت افقی و خط مقاومت افقی می باشد. به زبان ساده می توان گفت در یک نمودار ، از اتصال پایین ترین نقطه ها به یکدیگر، خطوط حمایت افقی Support line و از اتصال بالاترین نقاط ،خطوط مقاومت Resistance line افقی تشکیل می شود.

خطوط حمایتی و مقاومتی صعودی (دینامیک)

خطوط حمایتی و مقاومتی صعودی (دینامیک)

خطوط حمایت و مقاومت صعودی در اثر امتداد نقاط Low و Higher Low ها و نقاط High و Higher High ها  تشکیل می شود. از اتصال بالا و بالاترین نقاط و امتداد آنها خط مقاومت صعودی تشکیل خواهد شد و بالعکس از اتصال پایین و پایین ترین نقاط  و امتداد دهید یک خط حمایت صعودی تشکیل خواهد شد.

  • Resistance = مقاومت
  • Support = حمایت
  • HH=Higher High
  • HL=Higher Low

خطوط حمایت و مقاومت نزولی (دینامیک)

و از انواع دیگر خطوط حمایت و مقاومت، خطوط حمایت و مقاومت نزولی می باشد که از اتصال نقطه های Low و Lower Low و یا متصل کردن نقاط High و Lower High ها تشکیل می شود. در اثر وصل کردن نقاط Low و Lower Low خط حمایت نزولی  تشکیل خواهد شد و از اتصال نقاط High و lower High ها خطوط مقاومت ایجاد می شود.

  • LH = Lower High
  • LL = Lower Low

بررسی روانشناسی حمایت و مقاومت

از طریق حجم معاملات ، چگونگی انجام شدن معاملات اخیر و طول مدتی که قیمت در آن سطح باقی مانده میزان معامله در منطقه حمایت یا مقاومت مشخص می شود.

زمانی برای سهم اعتبار ایجاد می شود که زمان باقی ماندن قیمت در یک سطح حمایت یا مقاومت طولانی تر باشد. برای درک بهتر این مطلب به مثال زیر توجه نمایید :

اگر معاملات به مدت 21 روز روند خنثی و مستقیم داشته باشد و پس از آن ، قیمت سهم رشد نماید، آن ناحیه به عنوان حمایت اهمیت بیشتری نسبت به اینکه سه روز در آنجا معامله انجام شود، پیدا می کند.

روش دیگر برای تعیین اعتبار خطوط حمایت و مقاومت ، حجم معاملات می باشد به این صورت که اگر حجم معاملات و سطح حمایت هر دو بالا باشند به این معناست که سرمایه گذاران بیشتری تمایل به خرید آن سهم دارند و اهمیت آن حمایت را نسبت به زمانی که حجم معامله کمتری اتفاق افتاده باشد بیشتر می کند.

به منظور بررسی این سطوح ، نمودارهای نقطه و رقم که فعالیت روزانه قیمت را نشان می دهد بسیار حائز اهمیت می باشد.

همانطور که گفته شد روش سوم برای تعیین میزان اعتبار حمایت و مقاومت، بررسی چگونگی اتفاق افتادن معاملات اخیر می باشد. از آنجایی که همه چیز وابسته به عکس العمل معامله گران نسبت به حرکت بازار و موضعی که آنها نسبت به بازار دارند (خرید و فروش) می باشد عکس العمل آنها قدرت بیشتری به سطوح حمایت و یا مقاومت می دهند.

اکنون خلاف این موضوع را در نظر بگیرید ، قیمت سهام افت کند عکس العمل سرمایه گذاران بگونه ای می باشد که هر روند کاهشی با خریدهای جدیدی روبرو شده و قیمت ها دوباره رو به افزایش باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا