خرید سنگین حقوقی در بورس نشانه چیست؟
برای افرادی که در بازار بورس فعالیت می کنند و به دنبال کسب سود بیشتر هستند رفتار حقوقی ها در بورس بسیار برایشان مهم است و سوالی که برایشان پیش می آید این است که، خرید سنگین حقوقی نشانه چیست؟ و درمورد بازی حقوقی ها در بورس، خرید سنگین حقوقی ها بسیار فکر میکنند زیرا میدانند که رفتار و معاملاتی که حقوقی ها انجام میدهند بسیار بر بازار سرمایه تاثیرگذار است. در ادامه سعی می کنیم که به سوال خرید سنگین حقوقی نشانه چیست؟ بپردازیم. به عبارتی وقتی حقوقی های یک سهم خرید سنگین می کنند این کار به چه معناست؟ آیا نشانه خوبی است یا قصد دارند قیمت سهم را بالا برده و بعد اقدام به فروش کنند؟
مواردی که در این پست مورد بررسی قرار میگیرند:
انواع سهامداران
سهامداران حقوقی
خرید سنگین حقوقی نشانه چیست؟
انواع سهامداران در بورس
یکی از بنیادی ترین اصطلاحات بورسی سهم یا نماد و انواع سهامداران است. باید گفت که منظور از سهم در بورس یکی از اوراق بهادار و نوعی از ابزار مالی است که در واقع افراد با پرداخت هزینه مشخصی، بخش معینی از سهام یک شرکت بورسی را خریداری کرده و به همان اندازه که سهام خریده اند در آن سرکت مالکیت دارند و سهامدار آن شرکت هستند. در این میان صاحبان سهام به دو دسته تقسیم میشوند که با توجه به ماهیتشان رفتار متفاوتی را نسبت به تغییرات بازار انجام میدهند.
انواع سهامداران در بورس:
سهامدار حقیقی: میتوان گفت که اکثر افراد فعال در بازار بورس، سهامدار حقیقی هستند و به بیان ساده تر، به افراد معمول و عادی که در بورس فعالیت میکنند سهامدار حقیقی میگویند.
سهامدار حقوقی: سهامداران حقوقی در اصل، همان افراد حقیقی گرد هم جمع شده و موسسه، شرکت، کارخانه و… را تشکیل میدهند و به واسطه شرکت و موسسه ایی که تشکیل داده اند در بازار بورس سهام خریداری کرده و معامله می کنند.
بنابراین سهامداران حقوقی افراد عادی نیستند و در قالب یک شرکت و موسسه در بازار بورس و فرابورس فعالیت میکنند. باید اضافه کرد که شخص حقوقی در واقع دارای یک شخصیت فرضی و اعتباری است که با داشتن نام و نشان جداگانه و اهداف مشخصی در بازار فعالیت میکند.
درباره بازی حقوقی ها در بورس بیشتر بخوانید
خرید سنگین حقوقی نشانه چیست؟
در این میان بسیاری افراد فکر میکنند که خرید و فروش سهامداران حقوقی بسیار مهم است و اگر سهامداران حقوقی سهامی را خریداری کنند، دیگر افراد هم همان سهم را خریداری میکنند و در مقابل اگر سهامداران حقوقی سهامی را به فروش برسانند آن ها هم سهام را میفروشند و باید گفت که این استراتژی کاملا اشتباه است. برای بررسی رفتار حقوقی ها در معاملات باید از دانش تابلو خوانی و بازار خوانی استفاده کنید. سهامداران حقوقی مانند: شرکت های سرمایه گذاری، شرکت های سبدگردانی، صندوق های سرمایه گذاری، کارگزاری ها و …
باید گفت که سهامداران حقیقی نسبت به بازار بورس دیدگاه کوتاه مدتی دارند و تمایل به کسب سود در کوتاه مدت دارند، این در حالی است که سهامداران حقوقی دیدگاه میان مدت و یا بلند مدت دارند و معامله در بازار بورس را به عنوان یک تجارت و بیزینس نگاه میکنند پس این سهامداران حقوقی کمتر به شایعات و اخبار دروغ بازار بورس اهمیت میدهند و بیشتر با توجه به بررسی ها و تحلیل های خود در بازار بورس و فرابورس فعالیت می کنند. از رفتار سهامداران حقوقی افراد سیگنال دریافت میکنند و با توجه به آن معاملات خود را انجام میدهند.
در بازار بورس و فرابورس سهامداران حقوقی متفاوتی وجود دارند. به طور مثال، سهامداران حقوقی هستند که درصد کمی از سهام شرکت ها را دارند پس تاثیرات بسیار زیادی نمیتوانند با خرید یا فروش سهم خود بوجود آورند. اما در همین میان سهامدارن حقوقی بزرگی وجود دارند که با توجه به سرمایه بسیاری که در سهام شرکت های سرمایه گذاری کرده اند میتوانند تاثیرات بسیار زیادی بر بازار بورس بگذارند و همین موضوع برای افراد دیگر که در بورس فعالبت می کنند بسیار حائز اهمیت است. البته باید ذکر کرد که رفتار سهامداران حقیقی در بازار نسبت به مقدار سرمایه، نوع شرکت، صنعت و … متغیر است. سهامداران حقوقی برای معاملات خود یک محدوده قیمتی مشخص کرده و با توجه به آن معاملات خود را انجام میدهند پس به دو روش زیر سرمایه گذاران حقوقی اقدام به خرید سهام میکنند:
- سرمایه گذاران ابتدا سهام یک شرکت خاص را با توجه به بررسی ها و تحلیل های خود ارزش گذاری می کنند و پس از مشخص شدن قیمت اصلی سهام و ارزش ذاتی سهام ( اگر مناسب بود) سهام را خریداری میکنند.
- اما زمانی پیش می آید که سهامدار و سرمایه گذار حقوقی قصد حمایت از یک سهام را دارد بنابراین مقدار و محدوده مشخصی از سهام را خریداری میکند البته نه هر سهامی را، بلکه در مورد حمایت سهام ها هم باید بررسی ها و تحلیل هایی را مبنی بر ارزشمند بود سهام به عمل بیاورند.
هدف اصلی از این پست این بود که به سوال ” خرید سنگین حقوقی نشانه چیست؟” پاسخ دهیم و بگوییم که آیا خرید سنگین در بازار بورس توسط حقوقی ها سیگنال خاصی است؟
(خرید حقوقی از کدهای خاص): با بررسی تابلوها، نسبتهای خریدار و فروشنده، حجم و … باید به این نکته توجه کنید که اگر سهمی رشد بسیار بالایی را تجربه کرد و پس از رشد زیاد حجم هایش چند برابر بیشتر شد و حقوقی ها تمایل به خرید سهام داشتند و نسبت ها به نفع فروشنده ها بود، از سهم خارج شوید و سهام را به سرعت به فروش برسانید زیرا به یک مقاومت تکنیکالی رسیده است و این زمانی است که سهامداران حقوقی خریدهای سنگین میکنند.
(حمایت مقطعی): هر زمان مشاهده نمودید، خرید حقوقی در کف حمایتی، اندک،مقطعی و بدون رنج مثبت باشد، نشانگر این است که سهم قصد شکست حمایت کرده است و این حقوقی فقط قصد حمایت مقطعی دارد.
(حمایت پایدار به همراه رنج مثبت): در برخی موارد مشاهده مینماییمحقوقی با خرید های پیوسته، بهمراه رنجمثبت باعث افزایش تقاضا گردیده و بعضا سهم را به سمت صف خرید پیش میبرد. هرگاه با چنینصحنه ایمواجه شدید، تا زمانی که این حمایت پایدار است دست به فروش نزنید.
(خرید های پیوسته بدون رنجمثبت): در برخی موارد مشاهده می نماییمحقوقی یک شرکت روزانه درحال خرید سهم بوده و در هر دو بازار مثبت و منفی در حال خرید است.این نوع خرید معمولا نشاندهنده جمع آوری و حمایت میدهد. با چنین سهامی با رعایت حد ضرر سهامداری کنید.