آموزش بورس

حقوقی ها در بورس چه کسانی هستند؟

مقدمه

مفاهیمی از جمله: حقوقی و حقیقی را در امور اداری، بانکی و بورس حتما شنیده اید و شاید برایتان سوال باشد که تفاوت سهامدار حقیقی و حقوقی چیست؟ در این مطلب قصد داریم که منظور از حقوقی ها را در بورس و تفاوت اصلی دیدگاه سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی را برایتان مشخص کنیم. اگر نمی دانید حقوقی ها در بورس چه کسانی هستند؟ با ما همراه باشید.

سهامداران حقوقی‌ در بورس چه کسانی هستند؟

زمانی که افراد حقیقی در کنار هم جمع شده و مجمع و یا مجموعه مستقلی مانند: سازمان‌ها، نهادها، شرکت‌ها… را تشکیل می‌دهند تشکیل یک شخصیت حقوقی می دهند این شخصیت حقوقی یک شخصیت فرضی دارد ولی اعتبار افراد حقیقی که با هم تشکیل یک شخصیت حقوقی واحد داده اند به اعتبار آن شخصیت حقوقی بستگی دارد.

به این مجموعه که اهداف مشخصی دارد و نام و نشانه جداگانه ایی را با اعتبار برای خود داراست شخص حقوقی می گویند. به طور مثال شرکت‌های سرمایه‌گذاری، شرکت‌های سبدگردانی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، کارگزاری‌ها و از این جمله، نهاد های فعال مالی در بازار سرمایه هستند که هر کدام به طور جداگانه یک شخص حقوقی هم محسوب می‌شوند. تفاوت اصلی سهامداران حقیقی و حقوقی این است که سهامداران حقیقی سرمایه ایی یک و یا دو میلیارد میتوانند داشته باشند اما سهامداران حقوقی سرمایه بسیار بیشتری را دارا هستند و به دنبال سیاست های بلند مدت هستند که در زمان زیان و نزولی بودن بازار، حقوقی ها از سهام حمایت می کنند و کمک می کنند تا سهم دچار ریزش ناگهانی نشود.

سهامدار حقیقی کیست؟

سهامدار حقیقی در اصل افراد معمولی هستند که دارای هویت فردی جداگانه با یک نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کد ملی، آدرس، شماره تلفن و غیره متولد می شوند. حال اگر شخصی وارد عرصه بورس شود به محض ثبت نام در بورس و دریافت کد بورسی به عنوان سهامدار حقیقی شروع به فعالیت در عرصه بورس می کنند و زمانی که سهام شرکتی را خریداری کند یک سهامدار حقیقی است. خب، هر فردی برای خرید یا فروش سهام عقیده و دیدگاهی را مد نظر دارد که از همان پیروی می کند. حال میخواهیم به این موضوع توجه کنیم که دیدگاه سهامداران حقیقی برای خرید و فروش سهام چیست؟ در مطلب بالا ذکر کردیم که سهامداران حقیقی انفرادی هستند و به صورت جداگانه فعالیت می کنند. سهامداران حقیقی معمولا دیدگاه کوتاه مدت به سهام خود دارند به این معنی که تمایل به سود بیشتر در زمان کوتاه دارند و امکان خرید و فروش های هیجانی آن ها میتواند وابسته به شایعات بازار و یا نظرات و تحلیل های شخصی خود و یا اطرافیانشان باشد. این خرید و فروش هیجانی سهامداران حقیقی می تواند به بازار سهام آسیب وارد کند البته به این معنی نیست که همه سهامداران حقیقی این ویژگی را دارند.

نحوه محاسبه خالص خرید و فروش سهامداران حقیقی و حقوقی

برای اینکه بتوانیم خالص خرید یا فروش سهامداران حقیقی‌ یا سهامداران حقوقی را بدست آوریم می توانیم از راه حل زیر استفاده کنیم:

میزان خرید سهام سهامداران حقیقی یا سهامداران حقوقی < میزان فروش . ارزش خرید – ارزش فروش = n+ بیانگر این است که سهامدار خریدار بوده است. اگر ارزش خرید نسبت به فروش کمتر باشد، تفاضل ارزش خرید از فروش منفی شده و بیانگر فروشنده بودن سهامدار است.

میزان مشارکت سهامداران حقیقی و حقوقی به چه معناست؟

شاید برای اولین بار که کلمه میزان مشارکت را بشنوید برایتان خیلی کلمه سخت و پیچیده ایی به نظر برسد اما میزان مشارکت به معنی میزان معاملات سهامداران حقیقی و یا حقوقی است که به نسبت یکدیگر به ثبت می رسانند.

خرید و فروش حقوقی ها نشانه چیست؟

تقریبا می شود گفت که اکثر سرمایه گذاران دقت فراوانی به خرید یا فروش سهامداران حقوقی می کنند و فکر می کنند که اگر یک حقوقی یک سهامی را خرید ما هم باید آن سهام را بخریم و یا بلعکس. اما این طرز فکر کاملا اشتباه است بدین دلیل که هر شخص باید با توجه به نوع شرکت حقوقی، وضعیت سهم و … اقدام به خرید و فروش سهم در بازار کند. خرید و فروش حقوقی ها در بازار سرمایه در حیطه تابلو خوانی و بازار خوانی است. سهامداران حقوقی می توانند هم سهام زیادی از شرکت داشته باشند که تاثیر بسیار زیادی هم مثبت و هم منفی می توانند بگذارند و هم میتوانند درصد کمی از سهم را دارا باشند که تاثیر چندانی در بازار نمیگذارند.

علت خرید حقوقی ها در سهم چیست؟

مواقعی را مشاهده می کنید که حقوقی ها در یک سهم و در یک محدوده معین و مشخص شده خریدار باشند و این امر می تواند دو معنی داشته باشد. یکی از این علت ها می تواند این باشد که حقوقی تشخیص داده باشد که این سهام در این محدوده های فعلی برای خرید مناسب است و ارزش دارد اما از کجا مشخص شود که تشخیص و حدس حقوقی درست است، که این امر نیازمند بررسی آن سهم از شرکت است که آیا ارزش خرید را دارد یا خیر؟ علت دوم میتواند برای حمایت از آن سهم وارد بازار شده باشد که در مطلب بالا ذکر شد.

علت فروش حقوقی ها در بازار چه می باشد؟

موضوع دیگری که میتواند برای اشخاص حقیقی جذاب باشد این است که آیا با فروش حقوقی ها آن ها هم باید آن سهام را بفروشند؟

دلایل به فروش رساندن یک سهام از طریق حقوقی ها:

زمانی فرا میرسد که شرکت ها به دلیل خروج از سهم و یا تامین نقدینگی تصمیم به فروش یک سهام می گیرند. در این مواقع شما باید به این موضوع توجه داشته باشید که آیا فروش حقوقی دستوری است یا خیر؟ به طور مثال ممکن است که یک هولدینگ که مالک چند شرکت باشد  به یکی از شرکت های زیرمجموعه دستور بدهد که در نماد یک شرکت فروشنده باشید. شما می بایستی در این شرایط صبر کنید تا فروش حقوقی کاهش پیدا کند و پس از آن اقدام به خرید سهم کنید البته اگر آن سهم دارای شرایط مناسبی به لحاظ بنیادی باشد. عبت دیگر فروش سهام توسط حقوقی کسب سود باشد. به منظور شناخت حقوقی های خوب و بد بازار میتوانید به تجربه و رصد فعالیت های آنها در بازار توجه کنید.

کد به کد در بورس چیست؟

سهامداران حقوقی در اصل چندین کد حقیقی هم برای معاملات خود دارند و هنگام استفاده استفاده از این کد ها و نحوه خرید و فروش می‌تواند سیگنال‌های خرید یا فروش را صادر کند. به طور مثال سهامدار حقوقی با کد حقوقی خود سهمی را می فروشدو با کد حقیقی خود خرید می کند پس میتوان حدس زد که سهامدار برای سهم برنامه های خاصی را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا