آموزش بورس

نشانه های ورود پول هوشمند به سهم چیست؟

مقدمه. در بازار بورس و فرابورس انواع سهم ها وجود دارد که سهام بنیادی یک از مهمترین سهام هایی است که هر سرمایه گذار و سهامداری باید با آن آشنایی داشته باشد و نحوه تشخیص آن را بداند. همانطور که در بازار بورس انواع مختلفی از سهام و شرکت ها وجود دارد، افراد سرمایه گذار و سهامدار با عقاید و عکس العمل های متنوعی هم وجود دارند که بر بازار بورس تاثیر مستقیم می گذارند. در این میان اصطلاحی وجود دارد به اسم ” پول هوشمند ” که به صورت ناگهانی وارد یک سهام خاص میشود و همه چیز را دگرگون می کند در واقع پول هوشمند یکی از روش هایی است که برخی از سرمایه گذاران برای تشخیص ورود نقدینگی به یک سهم و یا صنعت از آن استفاده می کنند. در ادامه به توضیح بیشتری به ” نشانه های ورود پول هوشمند به سهم ” را در اختیارتان می گذاریم.

نشانه های ورود پول هوشمند به سهم
نشانه های ورود پول هوشمند به سهم

پول هوشمند (Smart Money) چیست؟

سرمایه گذاران و سهامداران فعال در بازار بورس و فرابورس حتما با این موضوع برخورد کرده اند که پول هوشمند وارد بازار سرمایه شده است یا پول هوشمند وارد صنعت خاصی شده است. پول هوشمند توسط یک سری از سرمایه گذاران و متخصصان بزرگ مالی، شرکت‌های سرمایه‌گذاری و خبرگان بازار وارد یک سهامی میشود که ارزش سهام آن پایین و کم ارزش است در نتیجه ارزش سهام شرکت مذکور افزایش پیدا می کند. پول هوشمند به‌اندازه‌ای بزرگ است که می‌تواند به‌صورت مصنوعی روند قیمت یک سهم را تغییر دهد و تأثیرات عمده‌ای بر بازار ایجاد کند. با ورود پول هوشمند در سهم، سایر بخش‌های آن نیز تحت تأثیر قرار گرفته و موجب افزایش یا کاهش قیمت‌ها می‌شود. پول هوشمند عمدتا در موج ابتدایی وارد بازار شده و هیجاناتی را در آن ایجاد می کند که خود موجب تحریک ورود سرمایه گذاران در مرحله بعدی می شود و با ورود سرمایه گذاران و سهامداران خرد در مرحله دوم، آن سرمایه گذاران و سهامداران کلان بعد از دست یابی به سود مد نظر خود همانطور که با سرعت و ناگهانی وارد بازار شده بودند همانطور سریع و ناگهانی از بازار خارج شده و قیمت سهام مذکور کاهش چشم گیری پیدا می کند که سرمایه گذاران و سهامداران خرد به علت نا آشنایی با بازار متوجه این موضوع نمی شوند و به افزایش قیمت سهام امیدوار میشوند و سهام را نگه میدارند و باعث می شوند به جای سود با زیاندهی سهم روبرو شوند.

با سهام زیان ده خود چه کنیم؟

پول هوشمند
پول هوشمند

پول هوشمند عموما به منظور ایجاد تغیر بزرگ در روند یک سهام به وجود می آید و از آن استفاده میشود و همانطور که در بالا ذکر شد این پول هوشمند یک بازی برد برد نیست. بلکه در مرحله اول به منظور تغیر روندهای بزرگ یک سهام، سرمایه گذاران و متخصصان بزرگ مالی، شرکت‌های سرمایه‌گذاری و … شروع به سرمایه گذاری عمده در سهام مورد نظر می کنند و با شایعات و اخبار هیجانی که پخش می شود همه سرمایه گذاران و سهامداران خرد شروع به سرمایه گذاری در سهام مذکور میکنند که در این راستا سرمایه گذاران و متخصصان مالی که سود بسیاری به جیب زده اند از بازار آن سهام خارج می شوند و به طور ناگهانی ارزش سهام افت پیدا میکند و سرمایه گذاران خرد خوش خیال در این معامله باخت کرده اند زیرا با امید به بهتر شدن قیمت سهام و نگه داشتن سهام ضرر می کنند. حال سوالی که مطرح میشود این است که :

”  پول هوشمند چه زمانی وارد بازار می شود؟ “

  • زمانی فرا میرسد که وضعیت بازار نامساعد است و فشار فروش در سهم بالا می باشد و تقاضایی برای سهام شرکت ها وجود ندارد که راه نجات از این مشکل “پول هوشمند” است که با خرید حجم زیادی از سهام، ارزش قیمت سهام را افزایش میدهد.
  • زمانی که قیمت ها کف می باشند زمان مناسبی برای ورود پول هوشمند به سهم می باشد.

البته ناگفته نماند که پول هوشمند به طور همیشگی و مداوم در بازار وجود ندارد و هدف کلی از ورود و خروج پول هوشمند در بازار این است که موجب کسب سودهای بیشتر برای عده‌ای از سهامداران می‌گردد.

نشانه های ورود پول هوشمند در سهم

با استفاده و تحلیل یک سری از نشانه ها و تغیرات تحلیلگران بورس میتوانند ورود پول هوشمند را حدس بزنند که البته احتیاج به دانش بالایی است. با شناخت این نشانه ها و قادر بودن به حدس زدن ورود پول هوشمند در بورس شاید کمک شایانی به سرمایه گذاران و سهامداران خرد و تازه وارد کند تا ضرر کمتری متحمل شوند. به منظور کمتر متحمل شدن ضرر در بازار بورس، خواندن پست ذیل را پیشنهاد می کنیم.

حد ضرر به چه معناست و چگونه حد ضرر را تعیین کنیم؟

به طور مثال یکی از رایج ترین نشانه های این است که با بررسی و محاسبه حجم معاملات میتوانید ورود پول هوشمند در سهم را تا حدی حدس بزنید. حجم معاملات در واقع میزان معاملات انجام‌شده در دوره‌ای مشخص از زمان (روزانه، هفتگی، ماهانه و …) است که در نمودار میله‌ای یک سهم قابل‌مشاهده است. با رصد حجم معاملات همراه با قیمت، تحلیلگران می‌توانند جهت حرکت بازار را تشخیص دهند. البته حجم معاملات تنها راه برای شناسایی ورود و خروج پول هوشمند نیست زیرا حجم معاملات در بازارهای پررونق، نسبتاً سنگین و در بازارهای راکد، نسبتاً سبک است و دقت داشته باشید که اشتباه نکنید، همانطور که در پست های گذشته در این مورد تاکید بسیاری کرده بودیم باز هم بیان می کنیم که تشخیص ورود پول هوشمند به یک سهم نیاز به دانش کافی و تجربه و شناخت سهم دارد و به صورت کلی، برای فعالیت در بازار بورس و فرابورس باید اطلاعات کافی و مناسبی را داشته باشید تا حد امکان از ضرر جلوگیری کنید.

یکی از نشانه های خروج پول هوشمند از بازار سرمایه کاهش شدید و فروش سنگین یک سهم به‌یک‌باره است، پس خرید و فروش حجم بالای یک سهم در زمان کوتاه و به‌یک‌باره را می‌تواند از نشانه‌های وجود پول هوشمند در سهم باشد. معمولا افزایش ۲ الی ۳ برابری ارزش معاملات هر صنعت نسبت به میانگین آن در روزهای قبل می تواند نشان دهنده ورود و یا خروج نقدینگی به صنعت باشد. نسبت قدرت خریدار به فروشنده کاهش و افت پیدا می کند به گونه ای که خریداران با تعداد کم ولی با حجم های بالا شروع به خرید سهم میکنند. جمع آوری سهم به صورت آهسته نمی باشد و به یکباره صورت میگیرد. قیمت ها بعد از کاهش قیمت در یک محدوده ای مانند فنر فشرده می شوند.

پس به طور خلاصه نشانه های ورود پول هوشمند به سهم به شرح زیر است:

  1. افزایش ناگهانی حجم معاملات
  2. خریداران کم ولی خرید حجم های بالا
  3. جمع آوری ناگهانی و به سرعت سهم
  4. قیمت ها بعد از کاهش قیمت در یک محدوده ای مانند فنر فشرده می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا