سرمایه گذاران چگونه در بورس ضرر می کنند؟ (دلایل ضرر در بورس)
هدف از انتشار این مقاله بیان راهکار هایی است که سرمایه گذاران و فعالان بازار بورس در خرید و فروش سهام ضرر نکنند. شاید از اطرافیان خود شنیده اید که در بورس ضرر کردم و شما به همین دلیل از ورود به این عرصه، ترس و واهمه دارید.
باید با انجام راهکار هایی ریسک سرمایه گذاری در بورس را مدیریت کنیم و اینکه سرمایه گذاران چگونه در بورس ضرر می کنند، می تواند دلایل واضح و روشنی همچون عدم آگاهی کافی نسبت به روش و ابزار های تحلیل و انتخاب روش ناکارآمد سرمایه گذاری در بورس می باشد. در ادامه بطور کامل خواهیم گفت که سرمایه گذاران چگونه در بورس ضرر می کنند؟
بیشتر بخوانید : تحلیل تکنیکال چیست؟
چرا در بورس ضرر می کنیم؟
فعالان بازار بورس و همچنین افرادی که قصد دارند به تازگی وارد بازار بورس شوند باید بدانند که ریسک، عضوی از سرمایه گذاری نه تنها در بورس بلکه در تمامی بازار ها می باشد.
سرمایه گذاری در بازار حساس و پر تلاطم بورس که از تمام عوامل سیاسی و اقتصادی جامعه تاثیر می پذیرد کار آسانی نیست و برای اینکه در این بازار ضرر و زیان متحمل نشوید باید آموزش های لازم را ببینید و با روش ها و ابزار های تحلیل آشنایی کافی داشته باشید.
انجام معاملات آنلاین فقط به ثبت سفارش خرید و فروش ختم نمی شود بلکه باید سهم پر سود و زمان مناسب ورود و خروج آن را تشخیص دهید. و این را بخاطر داشته باشید که پیش از هر سرمایه گذاری ریسک آن را بپذیریم و در صدد کاهش و کنترل آن برآییم.
بیشتر مطالعه کنید : تحلیل بنیادی در بورس به چه معناست؟
چگونه ریسک معاملات بورسی را کاهش دهیم؟
اینکه چگونه در بورس ضرر نکنیم و ریسک معاملات را کاهش دهیم به عوامل متعددی بستگی دارد. در بازار بورس نمی توان سود سرمایه گذاری را دقیق پیش بینی کرد اما می توانید با بکارگیری روش های تحلیل و مشورت با تحلیلگران حرفه ای این بازار، ریسک سرمایه گذاری خود را تا حد قابل ملاحظه ای کاهش دهید.
شما می توانید با انتخاب روش غیر مستقیم سرمایه گذاری در بازار بورس از طریق شرکت های سبدگردان ریسک سرمایه گذاری خود را کاهش دهید. سرمایه گذاران می توانند با مقایسه شرکت های سبدگردان، و با در نظر گرفتن عملکرد چند سال اخیر آنها، بهترین شرکت سبدگردان را انتخاب کنند.
بیشتر بخوانید : شاخص و معیار رتبه بندی شرکت های سبدگردان
دلایلی که می توانند باعث ضرر کردن در بورس شوند عبارت اند از :
1. سبد سرمایه گذاری شما باید بگونه ای باشد که ریسک آن بیشتر از 3% نشود.
2. سرمایه گذاران از خرید تک سهم و متمرکز کردن سرمایه خود بر یک سهم خودداری کنند و سبد از سهام های تحلیل شده تشکیل دهند. (از قرار دادن همه تخم مرغ ها در یک سبد خودداری کنید.)
3. تنها ۱۰ درصد از موجودی خود را در معرض ریسک قرار دهید نه همه آن را.
4. اگر پس از تحلیل سهمی متوجه شدید که ریسک آن بالاست از خرید آن چشم پوشی کنید.
5. اگر پس از خرید بورس ضرر کردید ، خودتان را کنترل کنید و از سرزنش خود و دیگران دست بردارید و سعی کنید در سرمایه گذاری بعدی ضرر خود را جبران کنید.
6. همانطور که در ابتدا مطلب اشاره شد از روش های تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال و یا هر دو برای شناسایی سهم خوب استفاده نمایید. (زمان مناسب برای خرید و فروش سهم با استفاده از روش و ابزار های تحلیل امکان پذیر می باشد.)
7. اگر رفتار بازار بر اساس سیستم و استراتژی خرید و فروش شما نبود، به هیچ وجه معامله نکنید
8. سرمایه گذاران بازار بورس باید به اصطلاحات بورسی آشنایی کامل داشته باشند و با یادگیری و شرکت در کلاس های آموزشی و یا کتاب های آموزش بورس سطح اطلاعات و تجربه خود را بالا ببرند و یک استراتژی سرمایه گذاری برای خود داشته باشند.
9. بدون شناسایی حد ضرر در بورس و حد سود احتمالی دست به انجام معاملات بورسی نزنید.
به چه دلیلی سرمایه گذاران در بورس ضرر می کنند؟
با مطالعه مطالب فوق تا حدودی متوجه شدید که چگونه در بورس ضرر می کنیم و چه عواملی باعث افزایش ریسک معاملات بورسی می شوند. در کل می توان گفت که هیچ چیز در بازار بورس قطعی نیست و فقط دو نفر در این بازار به طور حتم برنده خواهند بود که آن هم بروکرها (کارگزاری ها) و ۱۰ درصد افرادی که علم کافی دارند ، می باشند. در ادامه به بیان سایر دلایل ضرر و زیان در بورس می پردازیم.
1. افرادی که در معامله حریص می شوند امکان اینکه اشتباه کنند و در بورس ضرر کنند زیاد است.
2. افراد فاقد استراتژی سرمایه گذاری.
3. کورکورانه از تریدرهای دیگر تقلید می کنند.
4. حد ضرر و حد سود را مشخص و شناسایی نمی کنند.
5. افرادی که گروهی معامله می کنند.
6. تمام سرمایه خود را بر یک سهم متمرکز می کنند. تک سهم می خرند.
7. از یادگیری و کسب تجربه امتناع می کنند.
8. افرادی که با تکیه بر شانس دست به انجام معاملات آنلاین می زنند ، احتمال اینکه در بورس ضرر کنند بسیار زیاد می باشد.
در کل اگر میخواهید در بورس ضرر نکنید ، باید از انجام معامله ای که به آن شک دارید امتناع کنید ، از معامله گروهی پرهیز کنید، از سرمایه گذاری با وام و قرض خودداری کنید، بر اساس فرضیات خود معامله نکنید و در نهایت با توجه به توصیه های تحلیلگران حرفه ای بازار بورس عمل کنید.