اطلاعیه ها

چطور در بورس ایران نوسان گیری کنیم؟

 

آشنایی با اصول نوسان گیری برای آن هایی که قصد گرفتن سودهای کوتاه مدت دارند مناسب است ولی این آشنایی برای کسانی که اصلا قصد نوسان گیری ندارند هم بسیار مفید است چرا که آن ها با کسب این دانش می توانند حرکات بازیگران سهم و حقوقی ها را در زمان نوسان گرفتن تشخیص دهند.
حال که با اهمیت نوسان گیری در بورس آشنا شدیم، سوال اصلی این جاست که چطور در بورس ایران نوسان گیری کنیم؟

نوسان گیری در بورس به چه معناست؟

نوسان گیری به معنای انجام معاملات در بازه زمانی کوتاه مدت است. این بازه از یک تا چند روز می تواند ادامه داشته باشد.
با این روش بعد از پیش بینی یا تشخیص یک موج کوچک صعودی وارد بازار می شویم تا در مدت کوتاهی که روند سهم صعودی است، سود کمی دریافت کنیم و بلافاصله بعد از آن از معامله خارج شویم.
از آن جایی که برای ورود به نوسان گیری، ارزش بنیادی سهم ها را ارزیابی نمی کنیم باید بلافاصله پس از کسب سود مقطعی از آن ها خارج شویم.
افراد بسیاری هستند که در تشخیص سهم های مناسب برای نوسان گیری دچار اشتباه می شوند و بلافاصله بعد از ورود به سهم دچار زیان می شوند و یکدفعه استراتژی معاملاتی خود را تغییر می دهند و سعی می کنند حالا که دچار ضرر شده اند به صورت بلند مدت سهم را نگه داری کنند و بدین طریق سرمایه و زمان زیادی را برای انجام معاملات کوتاه مدت بعدی از دست می دهند.
برای این افراد دیگر اهمیتی ندارد که در چه بازه زمانی سهم خریداری شده توسط آن ها وارد سوددهی می شود. آن ها تنها امیدوارند که روند نزولی در آینده به روند صعودی تبدیل شود. بنابراین باید بتوانید در تشخیص مناسب ترین سهم ها برای نوسان گرفتن خبره شوید تا دچار مشکلاتی این چنینی نشوید.

بازه زمانی و محدوده سوددهی نوسان گیری چقدر است؟

قبلا در بورس ایران می شد در مدت یک روز سهمی را خرید و فروش کرد و از آن نوسان گرفت اما حالا این قوانین کمی تغییر کرده اند به طوری که بازه نگه داری سهام از حداقل دو روز شروع می شود اما به طور کلی بازه ۳ تا ۴ روزه برای نوسان گیری در ایران استفاده می شود.
زمانی که برای اولین بار وارد کار نوسان گیری می شوید، گرفتن سودی در حد ۳ درصد بسیار مناسب است و بسیاری از مبتدی ها باید از همین درصد شروع کنند به این دلیل که آن ها از بازی های سهم و ارزش بنیادی آن ها باخبر نیستند و صرفا با یک موج کوچک صعودی وارد بازار شده اند و نمی دانند چه چیزی در انتظار آنان خواهد بود.
اما بسیاری از حرفه های بازار با سود ۱۰ درصد نوسان می گیرند و حتی کسانی هم هستند که در شرایط بحرانی که برای بورس و شاخص کل وجود دارد، سودهایی به اندازه ۴۰ درصد هم به دست می آورند.

نوسان گیری در زمان ریزش بورس

آیا در زمان ریزش شاخص بورس می توان نوسان گیری کرد؟

در شرایطی که جو منفی حاکم بر بازار تا حدی خنثی شود و تعداد نمادهای مثبت و منفی موجود در بورس حدودا یکسان شود، می شود به نوسان گیری پرداخت اما در شرایطی که بازار با ریزشی شدید مواجه است و تعداد نمادهای منفی آن قدر زیاد است که نمادهای مثبت در بین آن ها دیده نمی شود، نوسان گیری کاری سخت و تقریبا ناممکن است.

چه کسانی نوسانات بازار را شکل می دهند؟

در بحث مربوط به نوسان گیری دو دسته عمده وجود دارند که باعث تشکیل نوسانات در بازار می شوند. دسته اول موج سازها هستند. این ها افرادی هستند که منابع مالی و اطلاعاتی بسیار زیادی دارند. در واقع پایین ترین قیمت یک سهم را آن ها تعیین می کنند.
این افراد با داشتن قدرت مالی زیاد به تدریج سهم ها را از دست سهامداران خرد خارج می کنند تا جایی که دیگر سهامی دست معامله گران خرد برای عرضه باقی نمی ماند. در این جاست که روند نزولی با افزایش تقاضا به روند صعودی تبدیل می شود. موج سازها آن قدر باهوش هستند که پیش از رسیدن قیمت به مقاومت های پیش رو از سهم خارج می شوند.
دسته دیگر موج سوارها هستند که در این بازار می توانند نوسان هایی نزدیک به ۵ تا ۱۵ درصد بگیرند. این افراد که منابع اطلاعاتی خاصی ندارند باید منتظر بشوند تا ابتدای یک روند صعودی را ببینند و بعد از آن وارد شوند، به همین خاطر میزان سود نوسان گیری در همین حد ۱۰ درصد باقی می ماند.
نوسان گیری یک استراتژی بسیار سودده است اما برای افراد مبتدی استفاده از این روش اصلا توصیه نمی شود چرا که نوسان گرفتن نیاز به دانش و مهارت کافی و کسب تجربه ای بسیار در این زمینه دارد. در روزهایی که جو منفی بر بازار حاکم است نیز ریسک نوسان گرفتن برای افراد مبتدی بسیار بیشتر هم هست پس سعی کنید بعد از یادگیری مبانی نوسان گیری و کسب تجربه، از استراتژی نوسان گیری استفاده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا