آموزش بورسسبدگردان ها و کارگزاری ها

برای ثبت نام در سبدگردانی باید از کجا شروع کنیم؟

مقدمه

اگرچه هر شخصی با هر میزان دانش و تجربه ای می تواند وارد بورس شده و به طور مستقیم شخصا به انجام معاملات و فعالیت در بورس بپردازد. اما با توجه به مزایای ویژه ی روش ورود غیر مستقیم به بورس، یا همان سرمایه گذاری در بورس به صورت غیر مستقیم رواج بیشتری دارد. روش غیر مستقیم یا همان ورود به بورس از طریق سبدگردانی ها خصوصا برای افراد تازه کار این روش سرمایه گذاری بازده بیشتری خواهد داشت. اما شاید برای خیلی از شما سوال باشد که برای ثبت نام در سبدگردانی باید از کجا شروع کنیم؟ در ادامه این مقاله تمامی مراحل ثبت نام در سبدگردانی را به شما آموزش می دهیم.

اما ابتدا لازم است تا مقدمه ی کوتاهی در خصوص مزایای روش غیر مستقیم سرمایه گذاری در بورس از طریق سبدگردان ها ارائه کنیم. در ادامه برای پاسخ به سوال ( برای ثبت نام در سبدگردانی باید از کجا شروع کنیم؟ ) همراه ما باشید.

سبدگردانی و مزایای آن

همانطور که می دانید سبدگردان یک نهاد مالی است که وظیفه آن کسب سود و انتفاع برای مشتریان و سرمایه گذاران می باشد. به عبارت دیگر مجموعه ای از افراد حرفه ای، با تجربه با کسب مجوز های لازم از سازمان بورس و اوراق بهادار، در ازای دریافت کارمزد مشخص، امور معاملاتی مشتریان را به بهترین نحو انجام می دهند. در روش غیر مستقیم کلیه امور مدیریت، معاملات، خرید و فروش سهام با هدف کسب سود و بازدهی بیشتر، به عهده سبدگردان و شرکت سبدگردانی می باشد. لذا در این صورت سرمایه گذار می تواند بدون نیاز به صرف وقت برای فعالیت، آموزش و کسب مهارت، به سرمایه گذاری در بورس بپردازد.

  • روش غیر مستقیم و سرمایه گذاری از طریق سبدگردانی مزایای ویژه ای دارد. برای مثال:
  • حمایت قانونی از سرمایه گذار با توجه به رسمی بودن شرکت سبدگردان
  • شفافیت و نظارت کامل، به دلیل نظارت ارکان قانونی ( کارگزار ناظر )
  • تضمین سود و بازدهی بالا با توجه به مندرجات قرارداد مابین طرفین
  • استفاده از افراد متخصص و با تجربه در امور معاملاتی و بورس
  • عدم نیاز به کسب مهارت و آموزش در دوره های بورس
  • محرمانه بودن اطلاعات مشتری نزد شرکت سبد‌گردان
  • بهره مندی از انواع روش های آنالیز، تکنیک و تاکتیک های بورس
  • عدم نیاز به صرف زمان برای فعالیت در بازار بورس و غیره.

مطالعه این مقاله پیشنهاد می شود: لیست سبدگردان های مجاز و رسمی

حال که تا به این جای کار با مزایای سبدگردانی آشنا شده اید، بازگردیم به سوال اصلی این مطلب، برای ثبت نام در سبدگردانی باید از کجا شروع کنیم؟ یا مراحل ثبت نام در سبدگردانی چیست؟ به طور کلی برای ثبت نام در سبدگردانی می بایست مراحل زیر را انجام دهید. البته اگر هنوز نسبت به دریافت کد بورس و ثبت نام در کارگزاری ها اقدام نکرده اید، لازم است مقاله زیر را مطالعه کنید. اما اگر کد معاملاتی دارید و تنها مایلید تا با مراحل ثبت نام در سبدگردانی آشنا شوید، در ادامه همراه ما باشید.

برای ورود به بورس از کجا شروع کنیم؟ مراحل ثبت نام و ورود به بورس

برای ثبت نام در سبدگردانی باید از کجا شروع کنیم؟

مراحل ثبت نام در سبدگردانی به طور کلی شامل موارد زیر می باشد:

  1. انتخاب شرکت سبدگردانی و مراجعه به شعبه سبدگردان در شهر شما
  2. ارائه مدارک از سوی سرمایه گذار
  3. تکمیل فرم های مربوطه توسط سرمایه گذار و سبدگردان
  4. ارزیابی وضعیت سرمایه گذار و سنجش میزان ریسک پذیری وی توسط سبدگردان
  5. واریز وجه و ارائه اصل یا تصویر گواهینامه های مربوط به نقل و انتقال سهام
  6. ارسال مدارک تکمیل شده به سازمان بورس و اوراق بهادار جهت دریافت کد سبد
  7. تشکیل سبد اختصاصی سرمایه گذار
  8. مدیریت حرفه ای سبد با توجه به تحلیل های کارشناسانه
  9. ارائه گزارشات دوره ای (به صورت ماهانه) به سازمان و سرمایه گذار
  10. تنظیم متمم قرارداد برای هر گونه واریز، برداشت، فسخ و تمدید قراداد

در ادامه به شرح هر یک از این مراحل می پردازیم.

مراحل ثبت نام در سبدگردانی- قدم اول

اولین مرحله برای ثبت نام در سبدگردانی انتخاب یک شرکت سبدگردانی می باشد. اما نکته مهم در این خصوص این است که نباید به سبدگردان های بدون مجوز، شخصی و افراد سودجو در فضای محازی اعتماد کنید. تنها شرکت های دارای مجوز رسمی و تایدیه از سازمان بورس و اوراق بهادار، اجازه فعالیت در این زمینه دارند. پس این به عهده شماست که شرکت مجاز را شناسایی کنید.

در حال حاضر حدود 28 شرکت سبدگردان رسمی و مجاز در کشور وجود دارد که می توانید با مراجعه به وبسایت رسمی هر شرکت و مطالعه قوانین و ضوابط آن، یک شرکت را به دلخواه انتخاب کنید. سپس لازم است تا با در دست داشتن مدارک خود به آدرس شرکت سبدگردان به صورت حضوری مراجعه کنید تا سایر مراحل ثبت نام در سبدگردانی مورد نظر را تکمیل کنید.

قبل از انتخاب شرکت سبدگردان بهتر است به موارد زیر توجه کنید:

  • بررسی سابقه سبدگردان در مدیریت دارایی ‌ها و میزان بازدهی کسب شده در آن‌ ها
  • دارا بودن ساختار سبدگردانی و تیم تحلیل در شرکت انتخابی شما
  • خوشنامی در بازار سرمایه با توجه به سوابق و عملکرد در گذشته
  • مقدار منابع در اختیار .
مراحل ثبت نام در سبدگردانی- قدم دوم

در مرحله دوم لازم است با در دست داشتن مدارک خود به سبدگردان مراجعه کنید تا به اصطلاح پرونده سبدگردانی شما در شعبه مورد نشر تشکیل شود. در این مرحله لازم است تا مدارک هویتی خود را ارائه دهید. مدارک لازم برای ثبت نام در سبدگردانی عبارتند از:

  • اصل شناسنامه سرمایه گذار
  • کپی شناسنامه سرمایه گذار
  • اصل کارت ملی هوشمند
  • کپی کارت ملی هوشمند.
مراحل ثبت نام در سبدگردانی- قدم سوم

در این مرحله برای عقد قرارداد مابین طرفین، لازم است تا فرم های مربوطه که در کارگزاری به شما داده می شود، را تکمیل کنید. پیشنهاد می شود برای اطلاع بیشتر از روند کار و بند های قرارداد، موارد ذکر شده در فرم ها را به دقت مطالعه کنید.

مراحل ثبت نام در سبدگردانی- قدم چهارم

بعد از عقد قرارداد با شرکت سبدگردانی، سبدگردان مربوطه طی یک جلسه و ارائه مشاوره از روند کار، می بایست از میزان سرمایه و همچنین میزان ریسک و خطر پذیری سرمایه گذار مطلع شود. تمامی اقدامات برای خرید و فروش سهام و کلیه فعالیت ها با توجه به میزان ریسک پذیری سرمایه گذار می باشد.

مراحل ثبت نام در سبدگردانی- قدم پنجم

در این مرحله بعد از عقد قرارداد می بایست، مبلغ سرمایه اولیه ( حداقل مبلغ ) را به حساب سبدگردان واریز کنید. در خصوص این مرحله باید این نکته را یادآور شویم که اگر در بازار بورس تازه کار هستید، بهتر است همه سرمایه خود را وارد این بازار نکنید. البته شما ناچارید تا سرمایه اولیه خود را با توجه به حداقل تعیین شده توسط سبدگردانی ها تنظیم کنید.

مراحل ثبت نام در سبدگردانی- قدم ششم

بعد از طی کردن مراحل فوق، شرکت سبدگردانی، مدارک شما را به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال می کند. سازمان پس از بررسی مدارک سرمایه گذار، یک کد سبد برای سبدگردانی صادر می کند. انجام امور سبدگردانی بدون داشتن کد سبد، امکان پذیر نمی باشد.

مراحل ثبت نام در سبدگردانی- قدم هفتم

بعد از صدور کد سبد، سبدگردان با ارائه مشاوره و مشورت با شخص سرمایه گذار، یک سبد اختصاصی مناسب برای فرد تشکیل می دهد. این سبد می تواند تشکیل شده از اوراق بهادار و کالاهای مورد معامله در بورس باشد. برای مثال طلا، سکه، نفت و غیره. اما نظر و الویت سرمایه گذار برای تشکیل سبد اختصاصی، در الویت اول می باشد.

مراحل ثبت نام در سبدگردانی- قدم هشتم و نهم

از اینجای کار به بعد، بر عهده سبدگردان می باشد. سبدگردان موظف است با هدف کسب سود و انتفاع برای شخص سرمایه گذار، در زمان مناسب نسبت به خرید و فروش سهام، اوراق بهادار و کالا اقدام کند. سبدگردان با تحلیل های کارشناسانه، حرفه ای و با بهره گیری از تجربه افراد متخصص در بورس مدیریت حرفه ای سبد اختصاصی شما را به عهده می گیرد. همچنین سبدگردان موظف است تا سالیانه گزارشات عملکردی دوره ای ( ماهانه ) به سرمایه گذار و سازمان ارائه دهد.

مراحل ثبت نام در سبدگردانی- قدم دهم

در این مرحله لازم است تا نسبت به تنظیم قرارداد متمم نیز اقدام کنید. منظور از قرارداد متمم، قراردادی است که در آن تمامی تبصره ها برای شرایط و قوانین هر گونه واریز، برداشت، فسخ و یا تمدید قرارداد ذکر می شود. هرگونه اصلاح، الحاق و تغییر در متن قرارداد اصلی را قرارداد متمم می گویند. بنابراین اگر موضوع مهمی مد نظر دارید که در قرارداد اصلی به آن اشاره نشده است، می توانید در متمم قرارداد به آن اشاره کنید. همچنین ذکر این نکته نیز ضروری است که کارمزد شرکت سبدگردانی، با توجه به مصوبات، عملکرد شرکت و سود سالیانه سبد شما، تعیین و محاسبه می شود.

سخن آخر

در مقاله برای ثبت نام در سبدگردانی باید از کجا شروع کنیم؟ با تمامی مراحل ثبت نام در شرکت سبدگردانی آشنا شدید. ذکر این نکته ضروری است که با توجه به کاهش ارزش پول ایران، شرایط اقتصادی، افزایش تورم و موارد دیگر، سرمایه گذاری در بورس، بهترین روش حفظ ارزش سرمایه و کسب سود و بازدهی بالا می باشد. همچنین سرمایه گذاری در بورس کمک قابل توجهی به چرخه اقتصادی کشور و رونق تولید می کند. امیدواریم که از مطالعه مقاله برای ثبت نام در سبدگردانی باید از کجا شروع کنیم؟ استفاده لازم را برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا