اخبار بورس

تجارت نیوز : آیا رشد شارپی سال ۹۹ تکرار می‌شود؟

به گزارش تجارت‌نیوز، بازار سهام این روزها در سراشیبی نزول افتاده و شاخص روز به روز کوچک‌تر می‌‎شود.

این در حالی است که قرار است روز دوشنبه مذاکراتی در خصوص برجام در وین انجام شود.

سلمان نصیرزاده، کارشناس بازار سهام در خصوص لزوم برگزاری مذاکرات گفت: بر اساس گزارش بانک مرکزی تا پایان شهریورماه تورم نقطه‌نقطه ۴۳٫۷ درصد، تورم دوازده ماهه ۴۵٫۸ درصد، نقدینگی ۴۰۶۷ همت میلیارد تومان و نرخ رشد تورم به بالاترین سطح ۲۰ساله اخیر خود رسیده است. در این شرایط راهی جز این نیست که ایران به سمت مذاکره برود.

 

اقتصاد به سیاست گره خورده است

وی ادامه داد: در مقطع فعلی با این آمار و ارقام قطعا باید به سمت اینکه برجام به نتیجه‌ای برسد برویم. اقتصاد به سیاست گره خورده و برای اینکه به ثبات برسد راهی جز این نیست. اینکه آیا مذاکرات نتیجه‌بخش خواهد بود یا خیر معلوم نیست. اما در حال حاضر بازارهای مالی سوگیری منفی به نتیجه مذاکرات دارند. این نشان می‌دهد رسیدن به تفاهم در کوتاه‌مدت برای بازار دور از انتظار است.

نصیرزاده تصریح کرد: اما اگر فرض کنیم برجام در کوتاه‌مدت به نتیجه برسد و نتایج پایدار بماند، این موضوع تبعات کوتاه‌مدتی برای بازارهالی مالی و در نتیجه بازار سهام دارد.

او افزود: با توجه به اینکه بورس ما بیشتر بر اساس انتظارات تورمی رشد می‌کند، اگر بازار به این نتیجه برسد که برجام حرکت رو به جلویی دارد در قدم اول انتظارات تورمی کاهش پیدا می‌کند.

به گفته نصیرزاده، این موضوع شوک منفی به دارایی‌هایی که در بازارهای ریسک‌پذیر مثل بازار سرمایه هستند می‌دهد. البته صنایعی از همین محل شوک تاثیر مثبت می‌گیرند مثل صنعت خودرو، گروه‌های بانکی، حمل و نقل و …

 

این کارشناس بازار سهام ادامه داد: این موضوع آثار بلندمدتی همچون ثبات بازار اقتصادی، کاهش هزینه نقل‌وانتقال پول، بازگشت سرمایه، کاهش هزینه حمل‌ونقل، کاهش تخفیفات محصولات صادراتی و دسترسی به بازارهای جدید دارد که بر کلیت اقتصاد اثر می‌گذارد.

بازارهای مالی در ابهام

وی افزود: متاسفانه بازارها در وضعیت ابهام هستند. اگر ابهامی در بازار وجود نداشته باشد، بازار ثبات پیدا می‌کند. در حال حاضر در بازار سرمایه با عدم قطعیت‌های منفی مواجه هستیم. از طرفی در سیاست‌های کلان دولت آشفتگی مشاهده می‌شود. نرخ بهره بانکی نیز هفته‌های متوالی در حال افزایش است. این موارد در کنار مشکلات ساختاری چون قطع برق و گاز صنایع به بازار تحمیل می‌شود.

نصیرزاده گفت: علاوه بر این در دی ماه بحث لایحه بودجه ۱۴۰۰ را داریم که آنجا هم بازار یک سوگیری منفی خواهد داشت. انتشار اوراق همچنان ادامه دارد. نرخ بهره بین بانکی هنچنان افزایش می‌یابد و برجام نیز پیش روی ماست.

این کارشناس بازار سهام گفت: با توجه به عقبه‌ای که از دولت سراغ داریم و سیگنال‌هایی که به گوش می‌رسد احتمالا مذاکرات کش‌دار خواهد بود. در این صورت از یک جایی به بعد دولت چاره‌ای جز بالا بردن پایه پولی خود ندارد. انتظارات تورمی اوج می‌گیرد و بازار سهام هم در این شرایط رشدهای عجیب و غریبی خواهد کرد. احتمالا شاهد رشدهای شارپی مشابه آنچه در سال ۹۹ اتفاق افتاد خواهیم بود. این سناریو بسیار محتمل است.

وی عنوان کرد: وضعیت اقتصاد آشفته و سیاست‌گذار در تصمیم‌گیری‌ها شلخته است. در این وضعیت بازار سهام به رغم آنچه دولت می‌گوید در اولویتش نیست.

این کارشناس بازار سهام خاطرنشان کرد: از نظر تحولات داخلی توپ در زمین دولت است. دولت باید متوجه شود که رشد بازار سهام برد برد خواهد بود. اگر اولویت قرار نگیریم با فضای فرسایشی مواجه خواهیم بود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا