معرفی بهترین استراتژی های سرمایه گذاری در بازار بورس
در این مقاله بهترین استراتژی سرمایه گذاری در بازار بورس را مورد بررسی قرار می دهیم. زمانیکه زندگینامه ثروتمندترین افراد تاریخ را بررسی کنید متوجه خواهید شد که تمامی آنها برای سرمایه گذاری خود از یک الگو پیروی نموده و استراتژی سرمایه گذاری خود را داشتند.
علاوه بر یادگیری روش های تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی، حمایت از یک استراتژی مطلوب بخصوص در بازار بورس تاثیر بسزایی در موفقیت سرمایه گذاری دارند. معنی واژه استراتژی ، راه روشی است که برای رسیدن به هدف انتخاب می شود.
بیشتر بخوانید : چگونه در بورس سرمایه گذاری کنیم؟
استراتژی های سرمایه گذاری در بازار بورس
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره شد ، سرمایه گذاری در هر بازاری نیازمند پیروی از یک استراتژی مطلوب می باشد. بهترین استراتژی بازار بورس ایران عبارت اند از :
- متنوع سازی سبد سهام و یا پرتفوی
- استراتژی خرید و نگهداری سهام
- استراتژی سرمایه گذاری گلهای
- استراتژی سرمایهگذاری معکوس
- استراتژی سرمایه گذاری پلکانی
- استراتژی سرمایهگذاری سود تقسیمی
1. استراتژی تنوع سبد سهام و یا پرتفوی
از قرار دادن همه تخم مرغ ها در یک سبد خودداری کنید!! این یک ضرب المثل چینیه که بسیار در بازار بورس کاربرد دارد و به این معناست که از خرید تنها فقط یک سهم خودداری کنید و سرمایه خود را در بین چند سهم تحلیل شده پخش کنید و به اصطلاح پرتفوی خود را متنوع کنید.
متنوع ساختن سبد سهام از آن جهت حائز اهمیت بوده که اگر سهمی از سبد شما ضرر داد بتوانید با سود دیگر سهم ها آن را جبران کنید. البته این استراتژی زمانی مفید واقع می شود که روند نزولی در دیگر سهام های پرتفوی اتفاق بی افتد.
می توانید سبد سهام عمودی ( به معنای خرید سهام شرکت تولیدکننده خوراک دام، تولید کننده شیر و لبنیات و عرضه کننده محصولات لبنی) و یا افقی (به معنای خرید سهام تمام شرکتهای حمل و نقل) متنوع سازی کنید.
نمی توان گفت که استراتژی متنوع سازی پرتفوی خالی از اشکال است زیرا باعث افزایش هزینههای خرید و فروش سهام میشود.
در این استراتژی یک نوع استراتژی دیگر به نام هسته ای گنجانده شده است که در آن هسته سبد که عمده سهام یک سبد است از یک صندوق مشترک شاخص سهام با سرمایه کلان در نظر گرفته میشود و دیگر سهمها و صندوقها بخشهای کوچکتر سبد را شامل می شود تا یک سبد سهام جامع را تشکیل دهند.
بیشتر بخوانید : بهترین روش سرمایه گذاری در بورس چیست؟
2. استراتژی خرید و نگهداری سهام
یکی از استراتژی های سرمایه گذاری در بازار سهام ، استراتژی خرید و نگهداری سهام می باشد. افرادی که از این نوع استراتژی سرمایه گذاری در بازار بورس حمایت می کنند، اقدام به خرید سهام تحلیل شده در بورس می کنند و آن را برای مدت طولانی نگهداری می کنند این افراد معتقدند که سرمایه گذاری در بازار بورس نیازمند دید بلند مدت می باشد.
والدینی که به منظور پس انداز و تامین آینده مال فرزندان خود اقدام خرید سهام می نمایند از این استراتژی حمایت می کنند. این روش هزینههای خرید و فروش به حداقل میرسند و بازگشت خالص کلی سرمایهگذاری افزایش میابد.
3. استراتژی سرمایه گذاری گلهای
نام دیگر استراتژی گله ای استراتژی توده ای می باشد و به معنای تقلید منطقی و غیرمنطقی از گروهی حرفه ای و بزرگ می باشد. افرادی که برای سرمایه گذاری از این نوع استراتژی پیروی می کنند بر این باورند که گروهان بزرگ اشتباه نمی کنند یا به این دلیل که انسانها تمایل ذاتی به پذیرفته شدن در گروهها را دارند پس از جمعی پیروی میکنند تا مورد پذیرش آنها قرار گیرند.
در این بین افرادی هستند که استراتژی سرمایه گذاری خاصی ندارند و با تکیه بر شانس خود اقدام به خرید و فروش سهام می نمایند و اغلب نیز با شکست مواجه می شوند و در صف های طولانی خرید و فروش قرار می گیرند.
4. استراتژی سرمایه گذاری معکوس
در مقابل افرادی که سرمایه گذاری گله ای را می پسندند افرادی هستند که از استراتژی سرمایه گذاری معکوس پیروی می کنند. به عبارتی وقتی که سهامداران یک شرکت اقدام به فروش می کنند او می خرد و بالعکس. یعنی در صف های فروش میخرند و در صف های خرید میفروشند.
نمی توان گفت کدام استراتژی سرمایه گذاری مطلوب است بلکه انتخاب هر کدام از این روش ها به شرایط بازار و سهم مورد نظر متفاوت بستگی دارد. در استراتژی معکوس باید بررسی کرده که این شرکتها آسیبپذیر نبوده و همچنین دارای سوددهی پیوسته و رو به رشد باشد.
5. استراتژی خرید پلکانی
از دیگر استراتژی های سرمایه گذاری در بازار بورس می توان به استراتژی خرید پلکانی در بورس اشاره کرد. سرمایه گذارانی که از این استراتژی پیروی می کنند، طی چند روز معاملاتی با قیمت های متنوع اقدام به خرید حجم زیادی از سهام می کنند.
با این کار میانگین قیمت خرید خود را کم می کنند و در صورتی که سهم مورد نظر ریزش و یا افت کند ، ضرر و زیان کمتری را متحمل می شوند و در صورت رشد سهم نیز میتواند با اضافه کردن تعداد سهم خود در روند صعودی سود مناسبی دریافت کند.
7. استراتژی سرمایهگذاری سود تقسیمی
استراتژی سرمایه گذاری سود تقسیمی نیز از دیگر استراتژی سرمایه گذاری در بازار بورس می باشند که در این روش سرمایه گذاران اقدام به خرید سهام می کنند که در مجمعی که پایان سال مالی شرکت ها تشکیل می شود، سود تقسیمی دریافت کنند.
بیشتر بخوانید : منظور از سود تقسیمی در بازار بورس چیست؟
سرمایه گذارانی که از این روش سرمایه گذاری حمایت می کنند، میزان سود تقسیمی شرکت در سال گذشته و وضعیت مالی شرکت را بررسی نموده و بر اساس آن عملکرد سال آتی را پیش بینی می نماییم. اگر پیشبینی شود که شرکت مورد نظر سود تقسیمی خوب، منظم، قابل پیشبینی و رشد دارد، آنگاه اقدام به خرید سهام آن می نمایند.
سایر استراتژیهای سرمایه گذاری در بورس
استراتژی خرید سهام شرکت های کوچک که سرمایه گذاران بزرگی همچون وارن بافت از آن پیروی نمودند، نیز وجود دارد زیرا آنها معتقدند که سودهای بزرگ معمولا از شرکتهای کوچک حاصل میشوند. برخی نیز از استراتژی مبتنی بر شاخص حمایت می کنند و با توجه به عملکرد شاخص پیش می روند و سهام هایی را خریداری می کنند که که اثرگذاری بیشتری روی شاخصها دارند.
از دیگر استراتژی های سرمایه گذاری در بورس می توان به استراتژی ارزش اشاره نمود. در این روش افراد اقدام به سهام شرکت هایی را خریداری می کنند که قیمت پایینی دارد ولی پتانسیل رشد و سوددهی در دراز مدت را دارند این افراد با دیده بلند سرمایه گذاری می نمایند.
کلام آخر
هر فردی برای سرمایه گذاری در بازار بورس باید از یک استراتژی پیروی کند تا ریسک سرمایه گذاری خود را کاهش دهند. در این مقاله بهترین استراتژی سرمایه گذاری در بازار بورس را در اختیار شما قرار دادیم استراتژی راه و روشی است که برای رسیدن به هدف انتخاب میشود از این رو سرمایه گذار باید ابتدا هدف خود را از سرمایه گذاری مشخص کند سپس استراتژی خود را انتخاب نماید.