آموزش بورس

آموزش گام به گام ثبت نام در بورس به صورت تصویری

در این مطلب نحوه ثبت نام در بورس را بصورت گام به گام و تصویری خدمت شما عزیزان ارائه می دهیم.

این روزها شاهده استقبال خوب مردم جهت سرمایه گذاری در بازار بورس هستیم و از آنجایی که دیگر معاملات در بورس بصورت حضوری در تالار شیشه ای صورت نمی گیرد و تمامی داد و ستد های بورسی بصورت مجازی و آنلاین می باشد بسیاری از افراد به دنبال دریافت کد بورسی جهت ورود به این عرصه می باشند.

قبل از آنکه به فکر بهترین روش سرمایه گذاری در بازار بورس باشیم باید جهت دریافت کد معاملاتی اقدام نمایید.

آموزش مراحل ثبت نام در بورس بصورت تصویری

اکنون با دریافت کد معاملاتی، سهام داران می توانند به راحتی هر جای دنیا که باشند با استفاده از اپلیکیشن های مخصوص موبایل و لپ تاپ در زمان های مشخص مبادلات انجام دهند. که در ادامه با نحوه ثبت نام در بورس آشنا خواهید شد.

مراحل ثبت نام در بورس عبارت اند از :

  • ثبت نام در سجام
  • مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و یا کارگزاری
  • دریافت کد بورسی و شروع معاملات

همچنین بخوانید: چگونه برای کودکان کد بورسی بگیریم؟

مرحله اول : ثبت نام در سامانه سجام

کلمه سجام مخفف سامانه جامع اطلاعات مشتریان می باشد و همانطور که نامش پیداست جهت ثبت اطلاعات مشتریان بازار سرمایه  و بورس روی کار آمده است.

مزیت ثبت نام در سامانه سجام این است که دیگر افراد نیاز نیست که بصورت حضوری برای احراز هویت به دفاتر کارگزاری ها و یا سایر نهاد های مالی مراجعه نمایند و با این کار اطلاعات مشتریان در تمام نهاد های مالی فعال در بازار سرمایه وجود دارد و برخی از این اطلاعات همچون اطلاعات شناسایی و اطلاعات بانکی قابلیت ویرایش دارند.

نحوه ثبت نام در سامانه سجام

اولین گام برای ثبت نام در بورس ، ثبت نام در سامانه سجام می باشد.  جهت ثبت نام در سامانه سجام ابتدا باید وارد سایت https://www.sejam.ir شوید. روش های دیگر برای ثبت نام در سامانه سجام وجود دارد بطور مثال برخی از نرم افزار های پرداخت آنلاین نظیر آپ به این سامانه متصل می باشند.

نحوه ثبت نام در سامانه سجام

به هنگام ورود به این سامانه با تصویر فوق روبرو می شوید پی از انتخاب گزینه ثبت نام در سامانه سجام با بیانیه ای رو به رو می شوید با تایید آن وارد صفحه اصلی جهت ثبت نام می شوید که در آن باید گزینه ی ثبت نام که به رنگ سبز است را انتخاب نمایید.

مراحل ثبت نام در سامانه سجام (تصویری)
مراحل ثبت نام در سامانه سجام (تصویری)

بعد از انتخاب گزینه ثبت نام وارد صفه جدید مانند تصویر بالا می شوید در اینجا باید شماره تلفن همراه و همچنین کد امنیتی را وارد نمایید و روی دکمهدریافت کد تایید را کلیک نمایید. تا وارد صفحه زیر شوید.

نحوه ثبت نام در سامانه سجام
مرحله اول ثبت نام در بورس : نحوه ثبت نام در سامانه سجام

پس از دریافت پیامک حاوی کد 5 رقمی آن را به همراه شماره ملی و همچنین کد امنیتی در فیلد مشخص شده وارد نمایید و گزینه مشتری حقیقی و تابعیت ایرانی را انتخاب نمایید و در آخر گزینه تایید را انتخاب کنید.

در مرحله بعد باید مبلغی برابر با 10 هزار تومان بابت هزنیه ثبت نام در سامانه سجام است را بصورت آنلاین پرداخت نمایید. بعد از آن فرم هایی گع جهت دریافت اطلاعات هویتی ، مالی و ارتباطی می باشد را وارد نمایید.

پس از تکمیل فرم ها و تایید نهایی یک کد رهگیری برای شما ارسال می شود که باید در حفظ آن کوشا باشید زیرا در مرحله بعد که به کارگزاری و یا دفاتر پیشخوان دولت جهت دریافت کد بورسی مراجعه می نمایید نیاز است.

مرحله دوم : مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و کارگزاری ها

گام دوم از ثبت نام در بورس ، مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان دولت و کارگزاری ها جهت احراز هویت می باشد تا اطلاعاتی که در مرحله قبل در سامانه سجام وارد نموده اید را تایید نمایند به همین دلیل باید یکسری مدارک را به همراه داشته باشید.

مدارک مورد نیاز برای احراز هویت در دفاتر پیشخوان دولت و کارگزاری ها (ثبت نام در بورس) :

  • اصل کارت ملی با یک کپی از دوطرف آن
  • اصل شناسنامه به همراه کپی کپی صفحه اول و صفحه توضیحات
  • کد رهگیری سامانه سجام
  • پرداخت کارمزد دفاتر پیشخوان

بیشتر بخوانید : هزینه دریافت کد سجام در دفتر پیشخوان دولت

پس از اتمام مراحل احراز هویت یک کد برای شما ارسال می گردد که نشان دهنده تایید اطلاعات و ثبت هویت شما به عنوان یکی از فعالان بازار سرمایه است.

در گذشته برای احراز هویت، علاوه بر مواد فوق کپی آخرین مدرک تحصیلی نیز برای دریافت کد بورسی نیاز بود اما قوانین جدید این آیتم از لیست مدارک مورد نیاز حذف گردید در عوض به تازگی قانون دیگری وضع شده که در کارگزاری‌ها انجام می‌شود.

دو مرحله از ثبت نام سجام و احراز هویت را برخی از کارگزاری ها خودشان انجام می دهند از این رو بهتر است که یک روز بعد از دریافت کد رهگیری سجام به کارگزاری مورد نظر راجعه نمایند و کار را یکسره کنند.

مرحله سوم : دریافت کد بورسی و انجام مبادلات

پس از احراز هویت در دفاتر پیشخوان دولت باید به کارگزاری مورد نظر مراجعه نمایید و اقدام به دریافت نام کاربری سامانه آنلاین و رمز عبور خود نمایید.

در واقع کارگزاری ها پل اتصال سرمایه گذاران و شرکت های بورسی می باشند. مطابق قوانین جدید نیازی به ارائه آخرین مدرک تحصیلی از سوی فرد به کارگزاری نیست اما در عوض فرد باید با مهارت سرمایه گذاری آشنا باشد و بورس را بشناسد.

که آشنایی با دنیای بورس و بازار سرمایه به مدرک تحصیلی فرد مربوط می شود از این رو با استناد به ابلاغیه ای که به کارگزاری ها ارسال شده افرادی که بعد از تاریخ 7 اسفند ماه 98 اقدام به دریافت کد بورسی می نمایند باید بصورت مجازی و یا محضوری آزمون بدهند و پس از کسب رتبه مورد قبول در آزمون مجاز به دریافت کد بورسی می باشند و پس از گذشت 1 ماه از دریافت کد بورسی می توانند وارد پنل خود شوید و با شارژ حساب خود در زمان معین شروع به انجام مبادلات بورسی نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا