ارز دیجیتال

آیا ارز دیجیتال بخریم؟

سرمایه گذاری در دنیای رمزارزها مخاطره آمیز می باشد اما اگر با آگاهی و مهارت این سرمایه گذاری انجام شود، می تواند بسیار سودآور است. اکنون که این بازار بیش از پیش گسترش یافته و ارزهای دیجیتال جدید وارد این بازار شدند، توجه بسیاری از سرمایه گذاران را در سراسر دنیا به خود جلب کرده است ما در ادامه مطلب به بیان چند دلیل برای سرمایه گذاری در بازار رمزارزها ( چرا خرید ارز دیجیتال بخریم ) می پردازیم.

آیا ارز دیجیتال بخریم؟

 

بازار ارزهای دیجیتال با وجود مزیت هایی که دارند مورد توجه بسیاری از افراد و سرمایه گذاران ریسک پذیر است اما قبل از ورود به این بازار باید ریسک های آن را مورد توجه و مطالعه قرار دهند.

حدود 12 سال از ظهور ارزهای دیجیتال می گذرد اما در ایران این بازار از یک سال اخیر یعنی سال 1399 تا به الان بسیار مورد توجه قرار گرفته است. همانطور که بازارهای مالی هر کدام به نوبه ی خود دارای ریسک هایی می باشند بازار ارزهای دیجیتال نیز ریسک های مختص خود را دارد و از آنجایی که این بازار نوظهور می باشد، ریسک های زیادی متوجه آن است.

در پاسخ به اینکه آیا ارز دیجیتال بخریم؟ باید با ریسک هایی که متوجه این بازار است آشنا شوید و شرایط را ارزیابی کنید و با توجه به میزان ریسک پذیری خود، وارد این بازار شوید. در ادامه به بیان این ریسک ها می پردازیم.

دلیل مهم برای ریسک پذیر بودن بازار ارز دیجیتال

از جمله دلایلی که ریسک سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال را بالا می برد می توان به جدید بودن این بازار، غیرمتمرکز بودن، ریسک نکول، نوسانات بالا، صرافی های ارز دیجیتال، کیف پول ارز دیجیتال و رشد بیش از حد اشاره کرد، که در ادامه این مطلب به شرح هر یک از آنها می پردازیم.

  • نوپا و جدید بودن این بازار

بازار ارز دیجیتال به دلیل جدید و تازه بودنش باگ هایی دارد که برای ما هنوز به طور کامل مشخص نشده است و برخلاف سایر بازارهای مالی که در شرایط مختلف اقتصادی عملکردهای مختلفی را از خود نشان می دهد این بازار رمز ارزها هنوز تحت تاثیر این شرایط قرار نگرفته است. و بطور کلی بازار رمزارزها برای ما ناشناخته است و همین موضوع عامل ریسک های بزرگی می شود.

  • بانک ها و دولت ها و فدرال رزرو

یکی از مهم ترین ویژگی های ارزهای دیجیتال، غیرمتمرکز بودن و عدم کنترل آنها توسط شخص خاص و ناشناس و بدون مالک بودن آنهاست. بدانید که بانک های مرکزی نماد اصلی حاکمیت دولت ها بر گردش مالی هر کشور هستند و چون این ارزهای دیجیتال به گونه ای نیست که بانک ها بتوانند به روی آنها نظارتی داشته باشند حاکمیت آنها در خطر می افتد. به طور کلی این رمزارزها با منافع حاکمیت و دولت ها در تضاد هستند تا جایی که دولت ها برای مقابله با رمزارزها خرید و فروش آنها را ممنوع می کنند.

  • ریسک نکول

ریسک نکول، یعنی نقد نشدن دارایی ها مخصوصا زمانی که هیچ نهاد ثالث و پشتوانه محکمی در رمزارزها وجود ندارد.

  • نوسانات بالا

این رمزارزها به دلیل اینکه از ارزش ذاتی برخوردار نیستند و قیمتشان فقط صرفا از طریق عرضه و تقاضا تعیین می شود این بازار نسبت به بقیه بازارهای مالی از نوسانات بسیار بیشتری برخوردار است.

  • صرافی ها

اگرچه بازار ارزهای دیجیتال یک بازار جهانی می باشد اما با شرایط خاص کشور ما سرمایه گذاران داخل ایران شرایط متفاوتی را نسبت به سرمایه گذاران خارج از ایران دارند، به اینصورت که کشور ما با وجود تحریم ها نمی تواند یک حساب بین المللی تشکیل دهد و اگر هم تشکیل دهند امکان مسدود شدن آن حساب وجود دارد خب همین موضوع باعث می شود ریسک سرمایه گذاری در این بازار بالا برود در سوی دیگر احتمال خطراتی مثل هک شدند در صرافی های متمرکز نسبت به غیر متمرکز بیشتر است.

ما صرافی های کوینکس، بیت پین، نوبیتکس، بیت کش و تبادل را برای تریدر ارز های دیجیتال به شما پیشنهاد می کنیم.

  • کیف پول یا ولت

برای ترید در بازار ارزهای دیجیتال باید کیف پول الکترونیکی تشکیل دهید. ایجاد کیف پول ارز دیجیتال نیازمند یک رمز می باشد که اگر شما این رمز را فراموش کنید دیگر به هیچ عنوان امکان دسترسی به آن را ندارید و این موضوع نیز یکی از مشکلات این بازار می باشد. از دیگر مشکلات کیف پول الکترونیکی می توان به هک شدن کیف پول اشاره کرد، مشکلاتی مثل کلاهبرداری، طرحهای پانزی و دزدی مواردی هستند که از زمان پیدایش و اختراع ارزهای دیجیتال وجود داشته اند و هر باری که در یک ارز دیجیتال کلاهبرداری صورت می گیرد ارزش این بازار حتی برای کوتاه مدت کاهش می یابد.

  • رشد بیش از حد

همانطور که می دانید و شاهد آن بودیم بازار رمز ارزها در یک سال اخیر رشد بسیار زیادی داشت که این رشد را ما در هیچ بازار سرمایه دیگری ندیدیم یک بازار همیشه نمی تواند سیر صعودی و رو به رشد داشته باشد زیرا هر بازاری نیاز به اصلاح دارد که این موضوع نیز سرمایه گذاری را با ریسک روبرو می کند.

نتیجه گیری

هدف از انتشار این مقاله پاسخ به سوال “آیا ارز دیجیتال بخریم؟” می باشد و قصد تشویق و یا بازداشتن از ورود به این بازار نبوده و صرفا با هدف سطح آگاهی شما نسبت به این بازار به بیان ریسک های آن پرداختیم. در توصیه طلایی برای معامله گران ارز های دیجیتال گفتیم که چنانچه می خوانید در بازار ارز دیجیتال سرمایه گذاری کنید ابتدا یک حساب دمو بسازید و به مدت 6 ماه مجازی معامله کنید و پس از یادگیری بصورت واقعی معامله کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا