اخبار بورس

افزایش نرخ سود بانکی و خطر ریزش بورس

در روزهای گذشته خبری مبنی بر افزایش نرخ سود بین بانکی تا ۲۰٫۶۱ درصد تیتر یک بسیاری از خبرگزاری ها شد و امروز دغدغه جدیدی در این خصوص مطرح است یسیاری از کارشناسان اقتصادی  معتقدند با افزایش نرخ سود بین بانکی، میزان نرخ بهره بانکی نیز افزایش میابد و به دنبال آن   روند ورود نقدینگی به بازار سرمایه کند می شود.

افزایش نرخ سود بانکی و خطر ریزش بورس

به گزارش بورس فردا و به نقل از تجارت نیوز، زمزمه‌هایی از افزایش نرخ سود تسهیلات و نرخ بهره بانکی شنیده می‌شود، چند سیگنال وجود دارد که نشان می‌دهد در آینده نزدیک نرخ سود بانکی افزیش می‌یابد.

یکی از این سیگنال‌ها افزایش نرخ بهره بین بانکی است که از هفته گذشته روند افزایشی به خود گرفته است. طبق آخرین نرخ اعلامی از سمت بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی به ۲۰٫۶۱ درصد رسیده است. این رقم در ماه گذشته ۱۹٫۱ درصد بوده، یعنی نرخ بهره بین بانکی در ۵۰ روز گذشته بیشتر از یک درصد تغییر کرده است.

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، بالا رفتن نرخ بهره بین بانکی سرآغازی برای افزایش سود سپرده و تسهیلات است. آن‌ها می‌گویند اگر سود سپرده روند افزایشی داشته باشد به همان میزان خروج نقدینگی از بازار سهام سرعت می‌گیرد. در نتیجه کاهش جذابیت بورس و افت شاخص بورس شکل می‌گیرد.

تاثیر افزایش نرخ سود سپرده بر بورس

ابراهیم سماوی، کارشناس بازار سرمایه درباره این موضوع به تجارت‌نیوز می‌گوید: نرخ بهره بین بانکی برای دوازدهمین هفته متوالی روند افزایشی خود را حفظ کرد و به محدوده ۲۱ درصد در نزدیکی سقف دالان رسید.

وی ادامه می‌دهد: افزایش نرخ بهره بین بانکی از چند منظر بر بازار سرمایه اثرگذار است. اولین اثر آن از بعد روانی است زیرا افزایش این نرخ به سرمایه‌گذاران این سیگنال را می‌دهد که دولت تمایل به سیاست‌های انقباضی دارد، از این رو حجم نقدینگی به سمت بازار پول و سایر بازارهای غیرمولد همانند طلا و دلار که رقیب بازار سرمایه هستند، سرازیر می‌شود که در هفته‌های اخیر شاهد آن بودیم.

سماوی توضیح می‌دهد: اثر بعدی آن از منظر ارزش ذاتی سهام است. با توجه به اینکه افزایش نرخ بهره منجر به افزایش نرخ تنزیل جریان‌های نقدی و کاهش P/E معیار بازار سرمایه می‌شود که از هر منظر موجب کاهش ارزندگی سهام در بازار سهام  و خروج نقدینگی از این بازار می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر این موضوع در میان مدت توضیح می‌دهد: این موضوع در افق زمانی میان‌مدت منجر به افزایش هزینه مالی شرکت‌های بورسی می‌شود که اقدام به اخذ تسهیلات می‌کنند. در نهایت این مساله منجر به کاهش سود خالص این شرکت‌ها می‌شود.

همچنین با افزایش نرخ بهره بسیاری از پروژه‌ها به طور ویژه طرح‌های توسعه ای شرکت‌های بورسی فاقد توجیه اقتصادی خواهند شد، که در افق زمانی بلندمدت اثر منفی بر رشد شرکت‌ها و کل اقتصاد می‌گذارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا