آموزش بورس

فیشینگ چیست؟ و چه راه هایی برای مقابله با آن وجود دارد؟

فیشینگ چیست؟ و چه راه هایی برای مقابله با آن وجود دارد؟ فیشینگ نوعی عمل مجرمانه است که در آن کلاهبردار یا همان فیشر سعی بر این دارد با فریب دادن فرد، اطلاعات مهم آن‌ها مانند کلمات عبور، اطلاعات کارت بانکی یا… را نیز به دست آورد. در این مقاله سعی داریم به بیان کلیات فیشینگ (Phishing) و راه های مقابله و تشخیص آن بپردازیم پس تا انتها ما را همراهی کنید. پیشنهاد می شود از مطالب مرتبط همچون نحوه احراز هویت برای خرید تتر و دریافت تتر رایگان نیز بازدید نمایید.

فیشینگ (Phishing) چیست؟

فیشینگ (Phishing) نوعی کلاهبرداری است به عبارتی کلاهبرداران و افراد سوء استفاده گر با فریب کاربران، قصد سرقت اطلاعات آنها را دارند. این اطلاعات می تواند اطلاعات کارت اعتباری، نام کاربری و رمز عبور، جزئیات حساب بانکی، کدهای خصوصی، شماره تلفن، اطلاعات هویتی و … کابران باشد. فیشر (فرد کلاهبردار) بوسیله جعل یک وب‌‌سایت، ایمیل یا پیامک و تماس عملیات سرقت اطلاعات و فیشینگ را انجام می دهد. رمزگیری و تله‌گذاری از جمله نام های فیشینگ می باشد. 

در نگاه اول فیشینگ، موضوع هولناکی به نظر می رسد که اگر موفق به دستیابی اطلاعات فردی کاربر شود می تواند به دارایی های او نیز دسترسی پیدا کند اما نگران نباشید در ادامه بیشتر به پاسخ سوال فیشینگ چیست؟ و چه راه هایی برای مقابله با آن وجود دارد؟ میپردازیم.

فیشینگ (Phishing) چیست؟
فیشینگ (Phishing) چیست؟

چه راه هایی برای مقابله با فیشینگ وجود دارد؟

همراهان عزیز بورس فردا باید در این قسمت بیان کنیم که مقصر اصلی و اولی در فیشینگ (Phishing) خود کاربر است! شاید بپرسید چرا؟ چون فرد کاربر به راحتی به پیامک یا ایمیل یا … ارسالی بدون هیچ تحقیقی اعتماد کرده و اطلاعات خود را به دست فیشر سپرده است. برای اینکه در دام فیشر ها اسیر نشوید ادامه مطلب را مطالعه نمایید :

  1. به تبلیغات موجود در موتور جستجوگر به هیچ وجه اعتماد نکنیم: نتایجی که به صورت تبلیغات در موتورهای جستجو مثل گوگل به شما نمایش داده می‌شود، از دیگر نتایج قابل تشخیص است. نتایج تبلیغاتی که در کنار خود یک کلمه Ad (به معنای تبلیغات) دارند، یکی از روش‌های قدیمی برای انجام فیشینگ (Phishing) هستند. فیشر با پرداخت هزینه می‌تواند صفحه تقلبی خود را در موتورهای جستجو بالا بیاورند.
  2. حتما لینک ها را بررسی کنیم: در هر وب‌سایتی که نیاز به وارد کردن اطلاعات حساس بود، آدرس وب‌سایت را با دقت کامل بررسی کنید و به تمام کارکترهای آن دقت داشته باشید. به لینک‌هایی که با HTTP شروع می‌شوند وارد نشوید و حتما HTTPS بودن آن را بررسی کنید. البته به این نکته مهم توجه داشته باشید که HTTPS بودن تضمینی برای سالم بودن یک لینک نیست. همچنین مراقب لینک‌های کوتاه شده باشید زیرا ممکن است پشت آن یک لینک مخرب باشد.
  3. اپ ها و نرم افزار هایی که از آنها مطمئن نیستیم را نصب نکنیم: غیر معتبر را نصب نکنید نرم ‌افزارهای مورد نیاز خود را فقط از منابع رسمی و معتبر دریافت کرده و از نصب نرم ‌افزارهای مشکوک از منابع غیر رسمی مانند شبکه‌های اجتماعی (مثل کانال‌ها و گروه‌های تلگرام) جدا خودداری کنید.
  4. مرورگرها را آپدیت کنیم و حنما آنتی ویروس داشته باشیم: به‌روزرسانی مرورگرهای وب و نصب آنتی ویروس‌ها تا حد زیادی در مقابله با فیشینگ (Phishing) به شما کمک می‌کند. مرورگرهای معروف وب مثل کروم، فایرفاکس و اپرا در نسخه‌های جدید خود به صورت مداوم الگوریتم‌های مبارزه با فیشینگ خود را تقویت می‌کنند. آنتی ویروس‌ها هم به شدت در مبارزه با بدافزارهای فیشینگ کاربردی هستند.

خب دوستان با مطالعه این مقاله تا بطور کامل با معنا و مفهوم، فیشینگ (Phishing) و همچنین راهکاری های در امان ماندن از این تله آشنا شدید امیدواریم که با بکارگیری این نکات دام فیشر ها در امان بمانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا