بازار بورس چیست؟ و بازار سرمایه به چند دسته تقسیم میشود؟
بازار بورس چیست ؟ و بازار سرمایه به چند دسته تقسیم میشود؟ این سوال بسیاری از افرادی است که امروزه قصد ورود به این بازار را دارند و یا حتی وارد این بازار شده اند، اما تعریف جامعی از بازار بورس ندارند. پس برای آشنایی بیشتر با ، بازار بورس و انواع بازار سرمایه و همچنین برای ورود بهتر و دانش کافی از این بازار در این مقاله مارا همراهی کنید.
بازار بورس چیست؟
در یک تعریف بسیار ساده می توانیم بگوییم بورس یک نوع بازار است که در آن دارایی های مختلفی مورد معامله قرار می گیرند. این بازار همچنین یک نهاد ساختاریافته است که به عنوان یکی از مهمترین ارکان اساسی بازار سرمایه نیز شناخته می شود. مدیریت انتقال ریسک، شفافیت بازار، کشف قیمت، ایجاد بازار رقابتی و مهمتر از همه جمع آوری سرمایه و پس اندازهای اندک برای تامین سرمایه فعالیت های اقتصادی از مهمترین کاربردهای بورس محسوب می شوند. اگر بخواهیم به زبان سادهتر یک تعریف جامع از بورس بیان کنیم: بورس بازاری برای خرید و فروش سهام شرکتها و سایر اوراق بهادار است.
بازار سرمایه به چند بخش تقسیم میشود؟
1: بازار سهام
2: بازار بدهی
با توجه به آنکه سابقه بورس سهام در کشورمان بسیار بیشتر از بازار بدهی است، عموما در پاسخ به سوال بورس چیست ، ذهنها به سمت بازار سهام معطوف میشود.
بازار سهام
بازار سهام که عموم مردم آن را معادل بورس میدانند محلی است که شرکتهای مختلف سهام خود را در آن عرضه میکنند. همانطور که گفته شد، این سهام پس از عرضه اولیه، در بازار ثانویه توسط معاملهگران بورس معامله میشود. به بیان دیگر، هر شرکتی بر اساس نحوه عملکرد و داراییهای خود دارای ارزش متفاوتی است و بر این مبنا ارزشگذاری میشود. سرمایهگذاران نیز بر اساس این ارزش گذاری اقدام به خرید و فروش سهام شرکتها در بورس میکنند.
بازار بدهی
بازار بدهی بخشی است که در آن اوراق قرضه مورد معامله قرار میگیرند. در واقع این بازار به نوعی مکمل بانک برای تامین مالی است. در این بازار نیازمندان به تامین مالی، شامل شرکتهای بخش خصوصی، شهرداریها و دولت اقدام به عرضه اوراق میکنند. این اوراق عموما دارای سود مشخصی بوده و نسبت به سهام ریسک پایینتری دارند. پشتوانه اوراق منتشرشده میتواند متفاوت باشد و بر مبنای آن سرمایهگذاران مختلف اقدام به خرید اوراق مزبور میکنند. شرکتها یا دولت با فروش اوراق و پرداخت سود به ازای آنها تامین مالی میکند؛ بر خلاف بانکها، به جای آنکه ناشر اوراق تامین مالی را از یک منبع (بانک) انجام دهد این عمل با جمعآوری سرمایه جمع کثیری از افراد (خریداران اوراق) انجام میشود.