منظور از تحلیل پرایس اکشن یا حرکات قیمتی در بورس چیست؟
در بازار بورس و فرابورس انواع مختلفی از افرادی که سرمایه گذار یا سهامدار هستند وجود دارد هر کدام از این افراد متناسب با تحلیلی که برای معامله خود در نظر گرفته اند رفتار می کنند. در پست های گذشته انواع معاملات را توضیح دادیم و در این قسمت قصد داریم یکی از زیر شاخه های تحلیل تکنیکال به اسم پرایس اکشن را توضیح دهیم. اصطلاح پرایس اکشن و یا حرکات قیمتی را شاید زیاد شنیده باشید و سوالی مثل” منظور از تحلیل پرایس اکشن در بورس چیست؟” برایتان پیش آمده باشد. پرایس اکشن در واقع یک روش معامله گری برای معامله گران و تریدر ها است که در تحلیل پرایس اکشن تنها عنصری که به آن توجه می کنند، قیمت و تاریخچه قیمت است.
مواردی که در این پست مورد بررسی قرار می گیرند:
منظور از تحلیل پرایس اکشن در بورس چیست؟
انواع استراتژیهای پرایس اکشن
پرایس اکشن تریدر کیست؟
مواردی که در پرایس اکشن باید به آن ها توجه کرد
منظور از تحلیل پرایس اکشن در بورس چیست؟
پرایس اکشن (price action) و یا حرکات قیمتی یک نوع و روش از تحلیل معاملات است که با توجه به نمودار قیمت معامله گران اقدام به تصمیم گیری میکنند. در تحلیل پرایس اکشن یا حرکات قیمتی از هیچ اندیکاتور یا اکسپرتی استفاده نمیشود. همانطور که در مطالب فوق ذکر شد، پرایس اکشن در واقع نوعی از تحلیل تکنیکال است و تنها به نمودار قیمت تمرکز میشود. انواع تحلیل ها و استراتژی ها وجود دارد که هر سهامدار یا سرمایه گذاری میتواند از آنها استفاده کند، در قسمت زیر چند استراتژی برای تحلیل معاملات بورسی را نام میبریم:
- معاملهگری براساس پرایس اکشن
- معاملهگری براساس اندیکاتورها و اسیلاتورها
- معاملهگران ترکیبی از هر دو روش
در استراتژی و معاملات پرایس اکشن تمرکز بر قیمت دارایی ها و تاریخچه قیمت آن ها است و با توجه به قیمت و تاریخچه قیمت آنها تصمیمات مهم را اخذ می کنند در واقع در استراتژی پرایس اکشن از هیچگونه متغیر دیگری استفاده نمیشود و تنها از نمودار قیمت اطلاعات کسب میکنند، اگر از اندیکاتورها یا روش های دیگر برای تحلیل استفاده کنند به مقدار بسیار کمی است و در جریان تصمیم گیری از اهمیت زیادی برخوردار نیست.
به نکته مهمی که میتوانیم در مورد پرایس اکشن تریدر ها اشاره کنیم این است که، سوال اساسی آنها در مورد بازار بورس و اتفاقات در بازار این است که چرا این اتفاقات افتاد است و سوالات آنها با چرایی شروع میشود و این درصورتی است که در تحلیل ها و استراتژی های دیگر سوال اساسی در مورد چگونگی اتفاقات بازار است.
در پرایس اکشن از نمودارها و الگوهای خاصی استفاده می کنیم مانند: نمودارهای شمعی ژاپنی، نمودارهای میله ای، الگوی هارامی، الگوی اینگولفینگ، الگوی شوتینگ استار و …
خوب است بدانید که معامله گر پرایس اکشن از ستاپ برای تعیین نقاط ورود و خروج استفاده میکند. هر ستاپ یک نقطه بهینه برای ورود دارد. معامله گران حرفهای معیارهای خود را برای ورود و خروج دارند که این معیارها بر اساس تجربه چندین ساله شکل گرفتهاند.
نکات مهم پرایس اکشن:
توجه پرایس اکشن به نوسانات قیمت که در یک بازه زمانی بر روی نمودار رسم شده است.
برای مشخص کردن روندهای قیمتی در پرایس اکشن برای معاملهگران، میتوان دیدگاههای مختلفی را اعمال کرد.
الگوهای نموداری از پرایس اکشن به دست میآیند. همچنین ابزارهای تحلیل تکنیکال مانند میانگین متحرک که از آنها برای پیشبینی در آینده استفاده میشود، با استفاده از پرایس اکشن محاسبه میشوند.
انواع استراتژیهای پرایس اکشن
استراتژی پرایس اکشن از انواع مختلفی برخوردار است که در این بخش قصد داریم یکی از کاربردی ترین انواع استراتژی پرایس اکشن را توضیح دهیم و آن breakout و یا پرایس اکشن شکست است بدین صورت است که قیمت از روند اصلی خود خارج شده و به عبارتی شکسته شده است و در این موقعیت به سرمایه گذار یا تریدر یک فرصت جدید میدهد. پرایس اکشن شکست یا برک اوت در الگوهای مختلفی مانند محدودههای رنج، الگوهای مثلث، سروشانه، و پرچم اتفاق می افتند.
پرایس اکشن تریدر کیست؟
با توجه به تعاریفی که در فوق در اختیارتان گذاشتیم، باید گفت که به فردی که با استفاده از استراتژی پرایس اکشن شروع به معامله و ترید میکند را پرایس اکشن تریدر می گویند. پرایس اکشن تریدر در واقع با ترکیب اطلاعاتی که از نوسانات قیمت، الگوهای نموداری، حجم معاملات و… بازار را تحلیل میکند و برای تحلیل پرایس اکشن احتیاجی به چارت ندارند و با پیدا کردن نقاط حمایتی و مقاومتی میتوانند سود خوبی را کسب کنند. . ابزار اصلی برای پرایس اکشن در پنجره Time و Sales و یا گاهی Depth of Market خلاصه میشود.
مزایای پرایس اکشن
استفاده از استراتژی پرایس اکشن میتواند برای افراد و معامله گران سود بسیاری داشته باشد. مزایای پرایس اکشن این است که این معامله گران احتیاجی به چارت، نرم افزار ندارند و برایشان رایگان است و از پرایس اکشن میتوانید در هر موقعیت از بازار سهام، فارکس و کالا و… استفاده کنید. با سرعت خوبی که دارد تداخل اطلاعات ندارد با اینکه همه اطلاعات را بایکدیگر ترکیب می کند. اگر بخواهیم از معایب پرایس اکشن نکته ایی را بیان کنیم فقط میتوان گفت که یادگیری پرایس اکشن احتیاج به زمان و تمرین زیاد دارد تا درصد خطا را در معاملات خود کاهش دهید.
مواردی که در پرایس اکشن باید دانست
به منظور ترید کردن در بازار بورس و فرابورس با استفاده از استراتژی پرایس اکشن باید به این نکته اشاره کنیم که فرد مهامله گر پرایس اکشن باید خطوط و نقاط حمایت و مقاومت را بشناسد، خطوط روند، الگوهای کندل استیک، اوتسایدبار را به خوبی بشناسد تا در تحلیل درست پرایس اکشن موفق باشد.