بورس چیست؟ به زبان ساده
مقدمه
اگر به تازگی قصد ورود و شروع فعالیت در بازار بورس و سرمایه گذاری در آن کرده اید به احتمال زیاد با سوالات و ابهامات زیادی رو به رو هستید. اگرچه در این زمینه کتاب ها و مقالات بسیاری وجود دارند که می توانند به شما کمک کنند. اما شاید در ابتدای کار درک بعضی از مفاهیم و اصطلاحات برای شما به عنوان یک فرد تازه کار دشوار باشد. به همین خاطر تصمیم گرتفیم در این مقاله به آموزش بورس به زبان ساده بپردازیم. اما در ابتدا لازم است بدانیم تعریف بورس چیست؟ به زبان ساده – پس در ادامه این مقاله برای آموزش بورس به زبان ساده با ما همراه باشید.
پیشنهاد می شود: برای ورود به بورس از کجا شروع کنیم؟
آموزش بورس به زبان ساده
در پاسخ به سوال بورس چیست؟ به زبان ساده باید گفت که بورس یکی از انواع بازارهای مالی در کشور ها می باشد که در آن همه افراد جامعه با هر میزان سرمایه و پول می توانند فعالیت کنند همانطور که گفته شد بورس یک بازار است. در هر بازاری اجناس مشخصی به خرید و فروش می رسد. اما آیا در بورس نیز کالایی به خرید و فروش می رسد؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت بله. در بازار بورس و سرمایه می توان اوراق بهادار و یا سهام شرکت ها و کارخانه های مختلف و کالا های دیگر را خرید و فروش کرد. به عبارت دیگر کالای مورد معامله در بازار بورس سهام و اوراق بهادار یا کالا های مشخص می باشد.
اگر چه باید به این نکته توجه داشته باشید که معامله در بازار بورس محدود به اوراق بهادار نمی شود بلکه به طور کلی بورس به سه دسته تقسیم می شود:
- بورس کالا
- بورس ارز
- بورس اوراق بهادار .
اجازه دهید ابتدا بیشتر به معنا و مفهوم بورس بپردازیم.
بورس چیست؟ به زبان ساده
برای درک مفهوم بورس و پاسخ به سوال بورس چیست؟ به زبان ساده ، همجنین درک ضرورت آن اجازه دهید، با یک مثال شروع کنیم. فرض کنید که شما قصد شروع و راه اندازی یک کسب و کار را دارید. به همین منظور با تمام سرمایه خود شروع به فعالیت می کنید:
- مغازه ای اجاره می کنید
- وسایل مورد نیاز را تهیه می کنید
- پرسنلی را استخدام می کنید و غیره.
اما گاهی ممکن است پس از مدتی از گذشت شروع فعالیت شما، کسب و کار شما به هر دلیلی دچار مشکل شده و شما با شکست مواجه شوید. در این صورت نه تنها تمام سرمایه خود را از دست می دهید، بلکه ممکن است بدهی های بالایی روی دست شما بماند. اما اگر در شروع کار، کسی را به عنوان شریک و پشتوانه مالی خود انتخاب می کردید چه؟
مسلما در آن صورت میزان ضرر و زیان شما تقسیم به دو می شد. اگر چه در صورت سود نیز، شما می بایست نصف سود را به شریکتان بپردازید. اما با داشتن یک پشتوانه و شریک، میزان آسیب مالی شما کمتر خواهد شد. حالا فرض کنید، اگر به جای یک شریک، صدها شریک سهام دار کسب و کار شما باشند. در این صورت، میزان ضرر و زیان کسب و کار بسیار ناچیز تر شده و بین افراد مختلف تقسیم می شود. بورس یعنی همین. اما این فقط نیمه خالی لیوان بود. بگذارید کمی در خصوص نیمه پر و نکات مثبت بورس نیز صحبت کنیم.
اگر در شروع کسب و کار و فعالیت، میزان دارایی و نقدینگی شما، چندین برابر باشد، قطعا شروع پر قدرت تری خواهید داشت. به عبارت دیگر با داشتن پشتوانه مالی خوب، شرایط بسیار متفاوت خواهد بود.
* نکته
- می توانید کسب و کار خود را گسترش دهید
- می توانید میزان تولیدات را افزایش دهید
- عرضه کالا در بازار بیشتر خواهد بود
- قیمت کالا و اجناس در بازار تنظیم می شود
- امکان کار آفرینی بیشتر و ایجاد شغل
- امکان صادرات به کشور های دیگر و ارزآوری
- امکان استفاده از نیروی متخصص در کشور
- و غیره.
بنابراین با افزایش سرمایه اولیه، امکان استفاده بهتر از پتانسیل های کسب و کار ها نیز بیشتر شده و در نتیجه سود و بازدهی نیز بیشتر می شود. با توجه به تعاریف ارائه شده، با سرمایه گذاری در بورس، شما می توانید به عنوان سرمایه گذار، بخشی از سهام شرکت ها و نماد های مختلف بورسی را خریداری کنید. در صورتی که نمادی که شما سهام دار آن هستید، رشد کند، ارزش سهام، سود و ارزش دارایی شما نیز بیشتر خواهد بود. اما چقدر بیشتر؟ صحبت ما رشدی بیشتر از 170 درصد در سال است!! یعنی سود و بازدهی چندین برابر بیشتر از سایر بازار های مالی. اما اگر به یاد دارید، بورس به سه دسته تقسیم می شود، در ادامه به بررسی انواع بورس می پردازیم.
بورس کالا
در تعریف بورس چیست؟ دانستیم که بورس به سه دسته تقسیم می شود. اما منظور از بورس کالا چیست؟ منظور از بورس کالا، بازاری است که معاملات بر حول محور کالای خاصی ( کالای فراوری نشده و خام )انجام می شود. برای مثال از برخی از کالا های مورد معامله در بازار بورس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نفت
- فلزات
- پنبه
- گندم
- برنج و غیره.
بورس ارز
بازار بورس ارز یا Foreign Exchange یکی دیگر از بازار های مالی فعال است که همانطور که از نام آن پیداست، در آن ارز کشور های مختلف مورد معامله قرار می گیرد. در این بازار افراد می توانند به خرید و فروش پول رایج کشور های دیگر با توجه به تغییرات قیمتی آن بپردازند. البته در خصوص بورس ارز در کشور ایران محدودیت هایی وجود دارد که خارج از علاقه بحث این مقاله است. به همین دلیل پیشنهاد می شود، برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بورس ارز مقاله زیر را مطالعه کنید.
بیشتر بدانید: آیا بورس فارکس قانونی است؟
بورس اوراق بهادار
بازار بورس اوراق بهادار، در واقع همان بازاری است که با شنیدن نام بورس، در ذهن شما شکل می گیرد. بله یعنی بازار سرمایه گذاری و خرید و فروش اوراق بهادار و سهام نماد های مختلف. اگر شما قصد ورود به بازار سرمایه را دارید، می توانید با توجه به علاقه و میزان سرمایه خود، به سرمایه گذاری و فعالیت بپردازید. اما قبل از شروع فعالیت لازم است تا با مهارت های مورد نیاز در بورس آشنا شوید.
مهارت های لازم برای فعالیت در بازار بورس
اگرچه قصد داریم به زبان ساده به توضیح بورس بپردازیم، اما نکته لازم توجه این است که خرید و فروش و به طور کلی معامله در بورس، کار ساده ای نیست و نیازمند کسب دانش و مهارت است. به عبارت دیگر برای کسب موفقیت در این بازار، باید مهارت های لازم را آموخته و کسب کنید. اما مهم ترین مهارتی که لازم است شما در خودتان تقویت کنید، یادگیری است. بازار بورس بازار پر پیچ و خم و پیچیده ای است که بدون یادگیری و کسب علم و دانش، موفقیتی در آن کسب نخواهید کرد.
وارن بافت یکی از بزرگترین و موفق ترین سرمایه گذاران قرن اخیر است. هر گاه از وی در خصوص نحوه موفقیت سوال شده است، تنها یک پاسخ داده است: «هر سال صد ها و صد ها صورت مالی شرکت ها را مطالعه کرده ام و هیچ گاه از آموزش دیدن دست نکشیده ام. چرا که سرمایه گذاری بدون داشتن علم و آگاهی از نظر من تفاوتی با قمار کردن ندارد.»
- همین نکته می تواند مهم ترین درس و مهارت برای شما باشد:
- هرگز از آموزش دیدن دست نکشید و از یادگیری لذت ببرید.
- کتاب ها و مقالات بسیاری در زمینه بورس مطالعه کنید
- به آنالیز بازار و روند صعودی و نزولی بازار توجه کنید
- صورت های مالی شرکت ها را بررسی کنید
- مهارت ها و تکنیک های معاملاتی را فرا گیرید
- در یادگیری از دیگران سبقت بگیرید
- با افراد با تجربه تعامل داشته باشید
- از اشتباهات خود درس بگیرید
- و غیره.
فراموش نکنید که هر چه بیشتر بدانید، موفق تر خواهید بود. پس بهتر است از جو کاذب و شایعه پراکن های بازار دوری کرده و با پیش گیری یک روند منطقی، به فعالیت بپردازید.
مزایای بورس
در مقاله بورس چیست؟ به زبان ساده ، با مفاهیم کلی بورس آشنا شدیم. اگرچه تا حدودی به مزیت های بورس برای شخص سرمایه گذار و سرمایه پذیر اشاره شد، اما می خواهیم بدانیم که مزایای بورس چیست؟ از مهمترین مزایای بورس اوراق بهادار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمک به صاحبان کسب و کار و صنایع مختلف
- مشارکت در کنترل امور کسب و کار ها
- کمک به بهبود چرخه ی اقتصادی
- کسب سود و بازدهی بی نظیر
- استفاده از معافیت مالیاتی
- قابلیت نقد شوندگی بالا
- حفظ ارزش پول با سود بالا
- امکان سرمایه گذاری با پول کم
- بدون هیچ محدودیت سنی و غیره.
سخن پایانی
سعی کردیم در مقاله بورس چیست؟ به زبان ساده به توضیج و شرح مفهوم بورس و سرمایه گذاری در آن بپردازیم. اما اگر به تازگی وارد این بازار شده اید، باید بدانید که اینجا شروع کار است. هنوز موارد بسیار زیادی وجود دارد که باید بدانید. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که با ما در بورس فردا، همراه باشید و از ده ها مقالات آموزش ارزشمند بورس به صورت رایگان بهره مند شده و قدم به قدم بورس را بیاموزید. امیدواریم که از مطالعه این مقاله استفاده لازم را برده باشید.
پیشنهاد می شود: توصیه رهبر به سرمایه گذاری در بورس