آموزش بورس

انواع مدل های پرتفوی برای سرمایه گذاری حرفه ای تر

میتوان گفت که همه افرادی که در بازار بورس فعالیت می کنند علم کافی از تحلیل تکنیکال و بنیادی را ندارند. یکی از مهمترین نکات در معامله در بورس که یک معامله گر عادی را از یک معامله گر حرفه ای متمایز می کند نحوه چینش سبد پرتفوی می باشد. در این مطلب قصد داریم انواع مدل های پرتفوی را به شما معرفی کنیم تا براساس نوع استراتژی خود در بازار بورس یکی از آن ها را برای خود انتخاب کنید.

باتوجه به تنوع مدل های پرتفوی بهتر است که با همه آن ها آشنا باشید تا بتوانید بهترین را انتخاب کنید و معاملات خود را در آن راستا هماهنگ کنید. در این پست قصد داریم که انواع مدل های پرتفوی را مورد بررسی قرار دهیم. همانطور که در پست های گذشته ذکر شد، سبد سهام یا پرتفوی به منظور کاهش ریسک سیستماتیک و افزایش بازدهی و سود برای سرمایه گذاران و صاحبان سهام است.

انواع پرتفوی
انواع پرتفوی

منظور از پرتفولیو چیست؟

برای روشن تر شدن موضوع بهتر است نگاهی به تعریفی که ویکی پدیا در مورد پرتفوی یا پرتفولیو ارائه داده است بپردازیم.

پرتفولیو، در عبارت ساده، به ترکیبی از دارایی‌ها گفته می‌شود که توسط یک سرمایه‌گذار برای سرمایه‌گذاری تشکیل می‌شود. از نظر تکنیکی، یک پرتفولیو دربرگیرندهٔ مجموعه‌ای از دارایی‌های واقعی و مالی سرمایه‌گذاری یک سرمایه‌گذار است. مطالعهٔ‌ تمام جنبه‌های پرتفولیو، مدیریت پرتفولیو نام دارد. قانون شمارهٔ یک مدیریت پرتفولیو، ایجاد تنوع است. هدف از تشکیل سبد سهام، تقسیم کردن ریسک سرمایه‌گذاری بین چند سهم است؛ بدین ترتیب، سود یک سهم می‌تواند ضرر سهام دیگر را جبران کند.

انواع مدل های پرتفوی


سبد سهام یا پرتفوی انواع مختلفی دارد و در این پست قرار است که، انواع مدل های پرتفوی را بررسی کنیم.

پرتفوی پرخاشگر

پرتفوی پرخاشگر به مدل یا پرتفوی گفته میشود که میتوان سود های بسیار زیاد کسب کرد البته این مدل از پرتفوی با ریسک های بزرگی هم همراه است و به این صورت است که دارای ضریب بتای بالایی هستند و نوسانات بسیاری را تجربه می کند. در مدل پرتفوی پرخاشگر باید به دنبال شرکت هایی باشید که در حال رشد هستند و البته اگر هنوز توسط دیگر سرمایه گذاران و سهامداران کشف نشده باشد و در حال رشد باشد، سود بیشتری را میتوانید کسب کنید. به علت ریسک و سود بالایی که پرتفوی پرخاشگر دارد بهتر است که سرمایه گذار یا صاحبان سهام با مدیریت ریسک آشنا باشند زیرا همانطور که گفته شد این پرتفوی پرخاشگر از ریسک بالایی برخوردار است.

کلید موفقیت سرمایه گذاری، کمترین ضرر و ریسک در عین حال بردن بیشترین سود است.

پرتفوی دفاعی

در میان انواع مدل های پرتفوی، پرتفوی دفاعی از بتای کمی برخوردار است. پرتفوی دفاعی حساسیت زیادی نسبت به چرخه اقتصادی نشان نیمدهد و در مواقع خوب یا بد اقتصادی، معمولا عملکرد خوبی نشان میدهد زیرا شرکت هایی که محصولات مهم و ضروری ادامه زندگی را تولید می کنند به حیات خود ادامه میدهند و در هر مرحله ای از مشکلات اقتصادی به فعالیت خود ادامه می دهند. برای موفقیت در این مدل پرتفوی دفاعی، باید سعی کنید که شرکت هایی را پیدا کنید که لوازم ضروری و مایحتاج مردم را تولید می کنند و روی آن ها سرمایه گذاری کنید.

پرتفوی درآمد

در این مدل از پرتفوی درآمد تمرکز اصلی بر روی سرمایه گذاری هایی است که از سود سهام یا سایر انواع توزیع به ذینفعان درآمد کسب می کنند است. پرتفوی درآمد باید همیشه جریان نقدی مثبت داشته باشد. برای مثال از سرمایه گذاری های با درآمد باید به، امانت های سرمایه گذاری در املاک و مستغلات (REITs) و مشارکتهای محدود کارشناسی ارشد (MLP) اشاره کنیم. در این مدل از پرتفوی درآمد باید به دنبال سودهای بالاتر و بیشتر باشید بدین صورت که، سرمایه گذاران باید به دنبال سهام هایی باشند که از نفع خود خارج شده اند اما سیاست سود سهام بالایی را حفظ کرده اند. این شرکت هایی هستند که می توانند درآمد را تکمیل کرده و سود سرمایه را تأمین کنند. باید به این نکته اشاره کنیم که این مدل از پرتفوی درآمد می تواند مکمل خوبی برای چک و یا بازنشستگی یک سرمایه گذار باشد.

پرتفوی نظری

در بین انواع مدل های پرتفوی، پرتفوی نظری بسیار خطرناک تر بوده و ریسک بالاتری دارد زیرا به قمار و شرطبندی بسیار نزدیک است. مشاوران مالی به طور کلی توصیه می کنند که بیش از 10٪ از دارایی های شخص برای تأمین اعتبار یک سبد نظری مورد استفاده قرار نگیرد. برا یمثال میتوانیم به فن آوری یا شرکت های مراقبت های بهداشتی در فرآیند تولید یک محصول اشاره کنیم.

پرتفوی ترکیبی

و آخرین مدل از انواع مدل های پرتفوی، پرتفوی ترکیبی است که در این پرتفوی ترکیبی انعطاف زیادی را تجربه می کنیم زیرا برای داشتن یک سبد ترکیبی نیاز به سرمایه گذاری در سرمایه گذاری های دیگر مانند اوراق قرضه ، کالاها ، املاک و مستغلات و حتی هنر است.


چگونه یک سبد سهام کم ریسک بسازیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا