پشت پرده استخراج رمزارز در سازمان بورس چه میگذرد؟
پس از کشف چندین دستگاه ماینر (استخراج ارز دیجیتال) در سازمان بورس تهران و استعفای مدیر عامل سازمان بورس باعث شد حواشی در این موضوع شدت بگیرد و بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه بر این باور هستند که سهامداران در قبال این تخلف، حق شکایت دارند.
آخرین اخبار بورسی و اقتصادی:
- پیش بینی بازار بورس شنبه 10 مهر ماه 1400
- تصویب افزایش 200 درصدی بفحر
- نرخ مالیات خانه های گران چقدر است؟
- تخصیص سامانه گویا برای مشکلات یارنه
سهامداران در قبال این تخلف، حق شکایت دارند
به گزارش بورس فردا، به نقل از تجارت نیوز، سرانجام تایید وجود تعدادی ماینر در شرکت بورس، استعفای مدیرعامل این شرکت را در پی داشت. در این راستا حمید اسدی، کارشناس حقوقی بازار سرمایه ضمن بررسی ابعاد حقوقی تخلف مذکور، بر این نکته تاکید کرد که شرکت بورس حق بیاحترامی به حقوق سهامداران را ندارد.
او، با بیان اینکه موضوع کشف ماینر در شرکت بورس اوراق بهادار تهران ابتدا توسط رسانهها مطرح و گمانهزنیهایی در این باره ارائه شد، گفت: بعد از اینکه روابط عمومی شرکت بورس این موضوع را تکذیب کرد، سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد ناظر بورسها، به این موضوع ورود و در اطلاعیهای اعلام کرد که این موضوع در کمیته تخلفات سازمان بورس بررسی میشود.
فرایند رسیدگی به تخلف
وی ادامه داد: طبق دستورالعمل رسیدگی به تخلفات مصوب مهرماه سال ۱۳۹۸، هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، در صورت کشف تخلف، کمیته رسیدگی به تخلفات از نهاد ناظر و واحد نظارتی که آن تخلف را ارسال میکند و همچنین از خود متخلف دعوت میکند تا در کمیته رسیدگی به تخلفات حضور پیدا کنند و درخصوص موضوع تخلف و ابعاد آن، توضیحات و دفاعیات خود را ارائه دهند.
این کارشناس حقوقی بازار سرمایه با تاکید بر اینکه از بعد ماهیت، مساله ماینینگ قطع به یقین در حوزه فعالیت شرکت بورس نیست و این مساله طبق اساسنامه شرکت، خارج از موضوع فعالیت شرکت محسوب می شود، گفت: همین موضوع یک تخلف است و اگر احراز شود از چند بعد قابل رسیدگی است. نخست آنکه شرکت بورس باید نسبت به آن شفاف سازی میکرد و در سامانه کدال اطلاعیهای جهت آگاهی و اطلاع سهامداران منتشر میکرد.
شرکت بورس موظف به شفافسازی است
اسدی ادامه داد: طبق ماده دو مکرر سه دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات، ناشر که در اینجا شرکت بورس است، مسئولیت شفافسازی درمورد شایعات را برعهده دارد و در صورت انتشار شایعه و اخباری که ممکن است فعالیت شرکت را تحت تاثیر قرار دهد، باید جهت پیشگیری از سوءاستفاده از اطلاعات در سامانه کدال به شفاف سازی اقدام کند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: این مورد الزام ناشر است و حتما باید شفافسازی را انجام دهد و عدم شفافیت اطلاعات و عدم افشای اطلاعات صحیح در سامانه کدال، یک یا چند مجازات انضباطی برای ناشر در پی دارد. بنابراین اولین مساله این است که خود شرکت بورس باید این موضوع را در سامانه کدال و برای سهامدارانش شفافسازی میکرد.