اخبار مهم اقتصادی

نرخ مالیات بر خانه های گران چقدر است؟

طرح مالیات سالانه املاک گران نرخ و لوکس که مدت هاست توسط تعدادی از نمایندگان مجلس تقدیم هیات رئیسه شده بود، به تصویب رسید و از بهمن ماه سال جاری، خانه های گران قیمت مشمول پرداخت مالیات شدند.

اخبار بورسی و اقتصادی:

.خانه های گران قیمت مشمول پرداخت مالیات شدند

 

به گزارش بورس فردا به نقل از تجارت نیوز، پس از گذشت بیش از یک سال از مطرح شدن مالیات از خانه‌های لوکس در قانون بودجه سال ۹۹ و بی‌عملی دولت قبل در قبال آن، آیین‌نامه این مالیات که در قانون بودجه امسال نیز آمده است، دیروز به تصویب هیات دولت رسید.

بر این اساس، واحدهای مسکونی (شامل کلیه ساختمان‌ها اعم از مستغلات، آپارتمان و ویلا) و باغ ویلاهای گران‌قیمت (با احتساب عرصه و اعیان) متعلق به کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی و افراد تحت تکفل آن‌ها، با ارزش روز بیشتر از ۱۰۰ میلیارد ریال و همچنین باغ ویلا (اماکنی که مطابق جواز صادر شده به عنوان باغ شناخته شده و توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها حسب مورد پروانه ساخت ویلا برای آن صادر شده است) دارایی‌های مشمول این آیین‌نامه هستند.

نرخ‌های مالیاتی

طبق این آیین‌نامه، نرخ مالیات سالیانه دارایی‌های مشمول آیین‌نامه (با احتساب عرصه و اعیان) برای دارایی‌های با ارزش روز از ۱۰۰ میلیارد و یک ریال تا ۱۵۰ میلیارد ریال نسبت به مازاد ۱۰۰ میلیارد ریال معادل ۰/۱ درصد، از ۱۵۰ میلیارد و یک ریال تا ۲۵۰ میلیارد ریال نسبت به مازاد ۱۵۰ میلیارد ریال معادل ۰/۲ درصد، از ۲۵۰ میلیارد و یک ریال تا ۴۰۰ میلیارد ریال نسبت به مازاد ۲۵۰ میلیارد ریال معادل ۰/۳ درصد، از ۴۰۰ میلیارد و یک ریال تا ۶۰۰ میلیارد ریال نسبت به مازاد ۴۰۰ میلیارد ریال معادل ۰/۴ درصد و نسبت به مازاد ۶۰۰ میلیارد ریال معادل ۰/۵ درصد تعیین شده است.

 

به عنوان مثال برای محاسبه مالیات سالیانه یک واحد مسکونی ۲۰ میلیارد تومانی، پس از کسر ۱۰ میلیارد تومان معافیت مالیاتی، پنج میلیارد تومان آن با نرخ یک هزارم و پنج میلیارد تومان آن با نرخ دو هزارم محاسبه می‌شود که در نتیجه ۱۵ میلیون تومان مالیات سالیانه یک واحد مسکونی ۲۰ میلیارد تومانی است.

مشمولان تا بهمن امسال مکلف‌اند مالیات بدهند

این آیین‌نامه تصریح کرده است که کلیه مالکان دارایی‌های مشمول، مکلف‌اند مالیات سالیانه موضوع این آیین‌نامه را از طریق سازوکار مشخص شده، حداکثر تا پایان بهمن سال ۱۴۰۰ پرداخت کنند. در غیر این صورت، سازمان امور مالیاتی کشور می‌تواند از طریق عملیات اجرایی مندرج در قانون مالیات‌های مستقیم، مالیات متعلق را وصول کند.

از سوی دیگر ادارات ثبت اسناد و املاک و دفاتر اسناد رسمی نیز مجاز به ثبت نقل و انتقال املاکی که به موجب این آیین‌نامه برای آن‌ها مالیات تعیین شده، قبل از پرداخت بدهی مالیاتی مورد انتقال ( شامل مالیات بر دارایی، نقل و انتقال قطعی و اجاره) نیستند و متخلف در پرداخت مالیات متعلقه، مسئولیت تضامنی خواهد داشت.

قانون مالیات خانه‌های لوکس در شرایطی در آستانه اجرا قرار گرفته است که دیروز معاون سازمان مالیاتی، از اجرای یک مالیات دیگر نیز خبر داد.

مسیحی، معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی با بیان این که دستورالعمل مالیات فعالان فضای مجازی تهیه و ابلاغ شده است،تصریح کرد: مطالبه مالیات منوط به تسلیم اظهارنامه برای اشخاص حقیقی و حقوقی بعد از اتمام سال ۱۴۰۰ در موعد مقرر است.

۲ ابهام درباره قانون مالیات خانه‌های لوکس

اگرچه مهار سوداگری و رشد صعودی قیمت‌ها با ابزارهای مالیاتی موضوعی کاملاً پذیرفته شده است اما باید به دو نکته توجه داشت.

نکته اول، مدل قانون‌گذاری در این زمینه است. در شرایطی که قانون باید به گونه‌ای تنظیم شود که امکان تسری به سال‌های بعد را داشته باشد، نوع هدف‌گذاری در این قانون با تصریح بر ارقام و اعداد، بیشتر کارکرد کوتاه مدت خواهد داشت.

نکته دوم نیز به رقم‌های درج شده در قانون باز می‌گردد. در شرایطی که در کلان شهرها، نرخ هر متر مربع واحد مسکونی عملا در محدوده ۱۰ میلیون تومان و بیشتر و در تهران بالای ۳۰ میلیون تومان است، به نظر نمی‌رسد رقم ۱۰ میلیارد تومان مورد اشاره، چندان با لوکس بودن واحد مسکونی در مناطق یاد شده تناسب داشته باشد و بهتر است رقم تعیین شده برای تهران و شهرهای بزرگ با شهرهای کوچک متفاوت باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا