اخبار عرضه اولیه

گروه های ساختمانی نیازمند حمایت در بازار بورس هستند

این روزها بورس بازها از سرمایه گذاری در شرکت های گروه ساختمانی حاضر در بازار سرمایه فاصله گرفته اند و دلیل آن نیرو گرفتن و اصلاح شاخص است. در همین راستا کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، سرمایه گذاری در گروه های ساختمانی برای رشد نیازمند حمایت هستند.

گروه های ساختمانی نیازمند حمایت در بازار بورس هستند

به گزارش بورس فردا، آرتا اسدی تحلیلگر بازار سرمایه  در گفت و گو با خبرنگار  باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با شاخص شرکت های گروه ساختمانی حاضر در بازار سرمایه اظهار کرد:  شاخص انبوه سازی شامل ۱۳ شرکت ساختمانی است که در حال حاضر گران‌ترین سهم‌ این گروه سه شرکت ثاباد، وآذر و وساخت است.

این تحلیلگر بازار سرمایه در خصوص وضعیت شاخص گروه انبوه سازی گفت: همانطور که در تصویر مشاهده می‌شود، شاخص انبوه‌سازی همزمان در دو کانال نزولی میان مدت و کوتاه مدت قرار دارد. نکته مهم اینکه اخیرا این شاخص به یک حمایت در محدوده ۸ هزار ۷۸۵ واحد برخورد کرده که آن را نیز شکسته و به نزول خود ادامه داده است.

این تحلیلگر بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: پایین‌ترین ناحیه‌ی تاریخی این شاخص ناحیه‌ی ۲ هزار واحد و بالاترین محدوده‌ی این شاخص ۲۱ هزار واحد است که در تابستان سال گذشته رقم خورد. بنابراین این شاخص در حال حاضر در حال اصلاح و نیرو گرفتن جهت شروع روندی جدید است.

اسدی  در خصوص دو مسیر و سناریوی محتملی که در آینده نزدیک در انتظار شاخص صنعت ساختمانی است، اظهار کرد: از تابستان سال گذشته شاهد ریزش شدید و متوالی این شاخص بودیم. بنابرین نتیجه می گیریم در حال حاضر در موج اصلاحی شدید قرار داریم؛ لذا سرمایه گذاری کوتاه مدت در نمادهای این گروه فعلا معقول نیست و بهتر است این شاخص به یک ناحیه‌ی مقاومتی قوی برسد یا یک کف را تشکیل دهد، سپس می‌توان برای بلند مدت، سرمایه گذاری روی سهام گروه انبوه سازی را مد نظر داشت.

او بیان کرد: اندیکاتور Stochastic که از خانواده اندیکاتور‌های مومنتوم است، شدت پرتاب و قدرت روند را نمایش می‌دهد. در حال حاضر اندیکاتور Stochastic نوسان شدیدی در ناحیه‌ی اشباع فروش دارد که نشان از ضعف شدید و افتادگی توان روند است. این اندیکاتور در یک ماه گذشته نتوانسته از این ناحیه خارج شود، لذا نشان از قوی شدن و شدت گرفتن روند نزولی فعلی را دارد.

او در ادامه اظهار کرد: اندیکاتور RSI نیز نمایی از توان و قدرت روند را نشان می‌دهد. اگر مقدار این اندیکاتور کمتر از ۵۰ باشد، به صورت کلی ضعفی در روند محسوب می‌شود. همچنین اگر مقدار این اندیکاتور کمتر از ۳۰ باشد، اشباع فروش و اگر بالای ۷۰ باشد، اشباع خرید را نمایش می‌دهد.

این تحلیلگر بازار سرمایه افزود: در یک ماه گذشته، مقدار این اندیکاتور نیز در محدوده ۳۰ نوسان داشته و نتوانسته بالاتر برود و این مورد نشان از ضعف قدرتی روند است.

او گفت: همانطور که در تصویر نیز مشخص است، حجم معاملات نیز در بازه کوتاه مدت کاهش یافته که این مورد نیز ضعف روند و عدم تمایل معامله گران به ادامه کاهش را نمایش می‌دهد.

اسدی در پاسخ به این پرسش که، چه اخباری در طول این مدت بر روند شاخص انبوه سازی موثر بوده است؟ گفت: اخبار متفاوتی از قبیل تصمیمات دولت بر نحوه قیمت گذاری سیمان و آهن آلات، شروع و افزایش ظرفیت پروزه‌های عمرانی، تصمیمات دولت مبنی بر اعطای تسهیلات مسکن و سیسات گذاری‌های دولت بر بحث مالیات خانه‌های بدون استفاده، روی نرخ این شاخص تاثیرگذار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا