آموزش بورسارز دیجیتال

آشنایی با انواع ارز های دیجیتال و دلیل محبوبیت آنها

همانطور که قطعا می دانید ارز دیجیتال، پول مجازی و الکترونیکی است که هیچ سازمان و نهادی بر آن نظارت ندارد و کاربران با یک کد متشکل از عدد و حروف که آدرس کیف پول آنها می باشد بصورت ناشناس مبادلات انجام می دهند و اگر تراکنشی صورت بگیرد و تایید شود به هیچ عنوان برگشت پذیر نمی باشد و این است تفاوت میان ارز دیجیتال با پول معمولی. در ادامه این مقاله به بیان انواع ارز های دیجیتال و دلیل محبوبیت آنها می پردازیم.

آشنایی با انواع ارز دیجیتال

بطور کلی می توان تمامی ارز های دیجیتال موجود را به دو دسته توکن‌ها و آلت کوین تقسیم کرد. کوین و یا آلت کوین ها دارای بلاک چین مخصوص به خود می باشند و بعضی از کوین ها به اصطلاح فورکی از بیت کوین هستند یعنی از کدهای اولیه بیت کوین ساخته شده‌اند و از اصطلاح متغیر هایی همچون زمان ایجاد بلاک های ، الگوریتم استخراج و تعداد سکه ها و … از بیت کوین بوجود آمدند. همانطور که می دانید بیت کوین از اولین ارز های دیجیتال است که فعالیت خود را از سال 2008 آغاز نموده.

از معروف ترین ارز های دیجیتال آلت کوین و یا کوین که از کدهای اولیه بیت کوین ساخته نشدند می توان به ویوز ، اتریوم و ریپل اشاره نمود.

و دسته دوم ارز های دیجیتال ، توکن ها هستند که بر پایه و اساس پلتفرم مانند اتریوم یا ویوز و ایاس ساخته شده و فاقد بلاک چین اختصاصی می باشند و برای انجام تراکنش از قدرت بلاک چین اصلی کمک می‌گیرند.

توکن‌ها در ازای تامین سرمایه جمعی طی عرضه اولیه سکه (ICO) به سرمایه‌گذاران اعطا می‌شوند. نمی توان به توکن های به عنوان ارز مجازی نگاه کرد زیرا آنها کاربرد خاص خود را داشته و به دو دسته اوراق بهادار و توکن‌های کاربردی تقسیم می‌شوند.

معرفی مشهور ترین ارز های دیجیتال 

لایت کوین، بیت کوین ، اتریوم ، لایت کوین ، ریپل و بیت کوین کش از انواع مشهور ارزهای دیجیتال می باشند. البته تا به امروز حدود 2200 ارز دیجیتال روی کار آمدند که نتوانستند فعالیت کنند و در دسته پروژه های رها شده و مرده قرار گرفتند و برخی نیز همچون بیت کوین به هنگام شروع فعالیت خود اعتماد کاربران را جلب نموده و اکنون جز ارزشمند ترین ارز های مجازی بشمار می آیند.

  • بیت کوین

بیت کوین یکی از انواع ارزهای دیجیتال

از قدیمی ترین و ارز های مجازی ، بیت کوین می باشد. اکنون 12 سال از ساخت این ارز دیجیتال توسط ساتوشی ناکاموتو می گذرد و همچنان در صدر جدول ارزشمند ترین ارز های دیجیتال قرار دارد.

  • ریپل

یکی از دیگر ارز های دیجیتال ، ریپل می باشد این ارز به منظور انجام تراکنش های سریع و ارزان و حمایت از پول‌های رایج در شبکه خود در سال 2012 روی کار آمده است. کوین ریپل اکس‌آرپی (XRP) می باشد و بر روی بانک‌ها و توسعه سیستم پرداختی خود متمرکز می باشد.

  • بیت کوین کش

بیت کوین کش در سال 2017 با اصلاحاتی بر روی اندازه بلاکهای ساخته شده و یکی از فورک های مشهور بیت کوین بشمار می آید و به دو زنجیره ABC و SV در سال 2018 تقسیم شد.

  • لایت کوین (نقره دیجیتال)

لایت کوین این ارز مجازی توسط چارلی لی با اعمال اصلاحاتی بر روی کد های بیت کوین و به منظور پرداخت سریع تر ساخته شد. لایت کوین را میتوان از قدیمی ترین آلت کوین ها دانست.

  • اتریوم

اتریوم، طرحی بود که توسط ویتالیک بوترین در سال 2013 مطرح شد و در سال 2014 عرضه اولیه سکه آن انجام شد و در جولای 2015 رسما راه اندازی شد. برای ساختن توکن ها می توان از اتریوم استفاده کرد. (ether) نام ارز دیجیتال این پلتفرم است.

چرا ارز های دیجیتال از محبوبیت خاصی برخوردار می باشند؟

رشد بدون دامنه نوسان ، غیر متمرکز بودن ، انجام مبادلات بصورت ناشناس و همچنین انجام مبادلات بیرون مرکزی در کوتاه ترین زمان باعث شده که این رمز ارز ها از محبوبیت و جذابیت خاصی در بین مردم برخوردار شوند.

بازار پول مجازی همچون بازار بورس ایران دارای دامنه نوسان نبوده و ممکن است در یک روز قیمت یکی از آن‌ها تا چند صد درصد رشد کرده و یا چند ده درصد ریزش کند. و همچنین امکان تقلب در این سیستم به دلیل بکارگیری علم رمزنگاری وجود ندارد.

و عدم وجود نهاد و سازمان ناظر باعث شده که تا افرادی که نسبت به سیستم‌های مالی سنتی بدبین بودند نیز به سمت ارزهای دیجیتال متمایل شوند.

نحوه کار رمز ارزها به چه صورت می باشد؟

ارز های مجازی جهت اجرای تراکنش های خود از روش های متعددی استفاده می نمایند. به عنوان مثال ، بیت کوین که یکی از برترین ارز های دیجیتال می باشد برای تایید تراکنش ها از روش استخراج و یا ماینرها استفاده می شود.

روش های تایید و یا عدم تایید تراکنش در شبکه را انواع مختلف در بلاک چین‌ها که با نام «الگوریتم‌های اجماع» یا سازوکارهای توافق جمعی شناخته می‌شود، مشخص می کنند. عملکرد تراکنش های ارز های دیجیتال بصورت همتا به همتا و یا به اختصار (P2P) می باشد و مطابق با مدل استفاده شده، نیاز به واسطه‌ها را از بین می‌برند.

نودها مسئولیت تامین امنیت شبکه ارزهای دیجیتال و نظارت بر آن را بر عهده دارد. روش انتخاب نود ها در شبکه های مختلف ، متفاوت می باشد. همانطور که در قسمت فوق اشاره شد بیت کوین از ماینر و یا استخراج برای تایید تراکنش استفاده می نماید و از سوی دیگر ایاس و ترون درباره انتخاب این نودها رای‌گیری می‌شود و…

کلام آخر

با مطالعه این مقاله با انواع ارز های دیجیتال آشنا شدید و دلیل محبوبیت آنها در بین سرمایه گذاران و  متوجه شدید و دریافتید که در صدر جدول ارز های دیجیتال بیت کوین قرار دارد که ار روش استخراج و ماینر ها برای تایید تراکنش استفاده می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا