توقیف سهام بورس برای مهریه
هر زوجی که تصمیم به ازدواج با یکدیگر دارند و میخواهند باقی عمر خود را با هم بگذرانند، موظف به پذیرش تعهدات متعددی میشوند. مهریه یکی از حقوق قانونی خانم است که بعد از وقوع عقد نکاح، صورت میگیرد. در این تعهد، مرد مقداری از دارایی خویش را به عنوان مهریه در نظر میگیرد.
میزان مهریه از شروط اصلی ازدواج به حساب میآید و هر زمان که خانم مهریهاش را بخواهد، مرد موظف به پرداخت آن است. پرداخت این مهریه ممکن است از طریق واگذاری اموال ملکی، داراییهای فیزیکی یا داراییای همچون سهام باشد. ما در این مقاله به شرح چگونگی توقیف سهام بورس برای مهریه میپردازیم. با ما همراه باشید.
آیا سهام بورس را برای مهریه میتوان توقیف کرد؟
یکی از موانع توقیف برخی از أموال و داراییهای مرد برای مهریه، أموال مشمول مستثنیات دینی است. این امر تعیین میکند در شرایطی که توقیف اموالی شرایط زندگانی مرد را سخت و مشکل سازد امکان توقیف آنها وجود ندارد. به طور مثال، زمانی که مرد مالک یک خودرو معمولی است، توقیف آن شرایط زندگی و حتی کسب درآمد مرد را مختل خواهد کرد.
البته اگر مرد مالک ماشین گران قیمت تری باشد، زن میتواند با توقیف این مال درصدی از آن را برای سخت نشدن شرایط زندگی مرد به آن برگرداند و از این طریق حتی در شرایطی که امکان پرداخت تمام مبلغ مهریه وجود ندارد، روش پرداخت اقساطی مهریه شروع خواهد شد. اموالی همچون ابزار آلات کسب و کار، کتب علمی، تلفن همراه و ملکی در شأن مرد جزء مستثنیات دین به حساب میآیند و در بحث توقیف سهام بورس برای مهریه، غیر قابل تملک دیگری است.
روند شکایت زن جهت طلب مهریه
زمانی که زن شکایت یا درخواست خود را با داشتن تمامی مدارک اعم از عقد نامه، به یکی از مراکز تعیین شده همچون دادگاه خانواده یا دفاتر ثبت اسناد رسمی به ثبت برساند، روند مطالبه گری قانونی از مرد جهت دریافت میزان مهریه آغاز خواهد شد. این روند با ارسال پرونده به دادگاه و حضور زن یا وکیل وی صورت میپذیرد.
در این هنگام مرد میتواند ظرف 10 روز میزان مهریه را پرداخت نماید و اگر در این مدت از پرداخت مهریه سرباز زند، زن میتواند درخواست تامین مهریه را به دادگاه داده و مقدار مهریه خود را از معادل ارزشش از أموال مرد طلب کند. پس از طی مراحل قانونی مقداری از أموال همسر به عنوان دارایی هم ارزش با مهریه فروخته خواهد شد.
ارزش گذاری جهت دریافت مهریه
در عین حال که شما میتوانید معادل ارزش گذاری شده بر روی أموال مرد را به عنوان مهریه توقیف نمایید، میتوانید اعم از دارایی منقول یا غیر منقول به توقیف هر کدام از این نوع أموال که در مستثنیات دین نیستند، اقدام کنید. به عنوان مثال، پس از اثبات دارایی به عنوان سهام بورس میتوانید با حکم دادگاه به توقیف سهام بورسی برای مهریه اقدام نمایید.
جهت بدست آوردن میزان این سهام و چگونگی دسترسی به آن باید به سازمان بورس و أوراق بهادار مراجعه کنید. پس از آن حکم توقیف سهام برای مهریه توسط دادگاه یا اجراییه اداره ثبت پیگیری شود. یکی از مزیت های توقیف سهام، این است که میتوانید بدون حضور مرد روند توقیف را پیگیری کرده یا استعلام نوع سهام آن را به مالکیت خود یا به فروش برسانید.
شرایط توقیف سهام بورس برای مهریه چیست؟
به دلیل با ارزش تر شدن سهام های بورسی، مرد ممکن است از پرداخت مهریه به وسیله سهام خود اجتناب کند که در این صورت با حکم فرار از دین، زن از مرد شکایت کرده و روند توقیف سهام برای مهریه را در دادگاه پیگیری نماید. زن برای توقیف این سهام میتواند با داشتن حکم دادگاه به شرکت بورسی مورد نظر مراجعه کرده و روند انتقال بخشی یا تمامی میزان سهام را که معادل مهریه زن است، مطالبه نماید.
یکی از این حکمها توسط اجراییه اداره ثبت سهام درخواست میشود و این دستور، اجازه هرگونه تغییر در میزان سهام توسط مرد را غیر ممکن میسازد. در این بین باید در نظر داشته باشید توقیف سهام در روند و جریان اداری پیچیده تری فرار میگیرد و این پیچیدگی ممکن برای زن گمراهی به همراه داشته باشد که در این زمان میتوانید با مشورت بهترین وکیل طلاق که در امور دادگاهی تجربه بیشتری دارند استفاده نمایید.
شرایط فروش سهام برای پرداخت مهریه
در ابتدا باید بدانیم نوع سهام مرد، از نوع سهامی عام یا سهامی خاص است. در طی روند توقیف سهام بورسی برای مهریه، شما باید توجه داشته باشید که روند توقیف سهام از نوع سهامی عام آسان تر به حساب میآید. به این همین دلیل نیازی به اجرای کارشناسی ندارید و تنها با فروش مقداری که معادل مهریه است، در سامانه فروش سهام در سازمان بورس، انجام خواهد شد.
البته فرض نکنید سریع بودن به معنای چند روز کاری کوتاه اداری باشد بلکه باید ماهها به دنبال این حکم باشید تا بتوانید روند توقیف را از چندین سازمان بدست آورید و در صورتی هم که مرد به هر دلیلی ار پرداخت مهریه سر باز میزند و حتی پا به فرار میگذارد شما باید در کنار روند دادگاهی توقیف سهام، به جریان گرفتن حکم جلب و دستگیری مرد هم رسیدگی کنید.
منتها برای توقیف سهامی بورسی که از نوع سهامی خاص است، زن باید به عنوان فروشنده درخواست خودش را به کارشناس بورسی اعلام نماید. سپس کارشناس بورسی با در نظر گرفتن میزان ارزش سهام، آن را به مزایده خواهد گذاشت که این روند مزایده بر اساس ارزش و سوددهی آینده آن به ممکن است نسبت به نوع سهامی عام طولانی تر شود.
سهام عدالت
یکی دیگر از نوع سهام ها، سهام عدالت به شمار میآید که یک نوع سهام بورسی است. در ابتدای سال 99 بنابر دستور مقام معظم رهبری بخشی از سهام عدالت به شورای عالی بورس و اوراق بهادار آزاد شد. افراد واجد شرایط امکان جابجایی و فروش درصدی از آن را دارند و این میزان به دلیل آزاد سازی سهام حکم یک دارایی برای مرد را خواهد داشت.
آیا زن با دریافت سهام بورسی میتواند مهریه را ببخشید؟
زمانی که زن تمامی مراحل توقیف سهام بورس برای مهریه را به پایان رساند، میتواند مهریه درج شده در عقد نامه را بخشیده و معادل دریافتی از توقیف سهام را به نوعی مهریه به حساب آورد. ممکن است میزان ارزش سهام توقیف شده از میزان مهریه کمتر باشد که در این صورت زن میتواند با توقیف دیگر أموال منقول یا غیر منقول مهریه را بر مرد ببخشد.
توقیف بورس برای مهریه امکان پذیر است؟
امیدواریم که شما را در روند توقیف سهام بورس برای مهریه به آگاهی رسانده باشیم و همینطور آرزوی زندگی بدون مشکل و سراسر سعادت را برای شما زوجین داریم. این را میدانیم همیشه طلاق راه خوبی برای داشتن امید به آینده نیست گاهی مشکلات از خود ما نشات میگیرد که تنها نیاز به کمی مشاوره، خود شناسی و پذیرش شرایط دارد.