ریزش پالایشی ها تا کی ادامه دارد؟
همچنان روند نزولی معاملات گروه های پالایشی در بازار بورس ادامه دارد و بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه امیدی به آینده روشن گروه های پالایشی در چند ماه اخیر ندارند. در این گزارش به بررسی هرچه بیشتر این موضوع پرداختیم.
ریزش پالایشی ها تا کی ادامه دارد؟
به گزارش بورس فردا و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، علی ملک لی کارشناس بازار سرمایه در رابطه با شاخص گروه فرآوردههای نفتی (پالایشگاهی) بیان کرد: گروه فرآوردههای نفتی شامل ۸ شرکت میشود که شاخصترین این شرکتها شپنا (پالایش نفت اصفهان) و شبندر (پالایش نفت بندرعباس) است.
وی ادامه داد: شاخص این گروه هم اکنون در ارتفاع ۴ میلیون و ۴۰۸ هزار واحد قرار دارد که تا سقف تاریخی خود در سال گذشته (عدد ۹ میلیون و ۸۵۹ هزار واحد) حدود ۱۲۳ درصد فاصله دارد.
این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با تحلیل تکنیکال شاخص صنعت پالایشی تصریح کرد: از نظر تکنیکالی وضعیت شاخص صنعت پالایش خوب نیست و تنها حمایت “ابرکومو” را پیش رو دارد. با این وجود، باکسهای قرمز رنگ رسم شده در نمودار میتوانند به عنوان حمایت تکنیکالی مطرح شوند.
ملک لی در ادامه بیان کرد: شاخص این صنعت از نظر تکنیکالی در یک روند صعودی ضعیف قرار دارد و دو باکس مشخص شده در عکس یعنی محدوده ۴ میلیون و ۳۳۰ هزار و ۳ میلیون ۸۸۸ هزار واحد به عنوان حمایت این چارت در نظر گرفته میشود. به عبارتی سهامداران انتظار خواهند داشت که با رسیدن به هر کدام از این دو محدوده چارت شاخص فرآوردههای نفتی برگردد و افزایشی شود.
وی ادامه داد: حال اگر محدوده اول یعنی ۴ میلیون و ۳۳۰ هزار واحد شکسته شود، محدوده دوم حمایتی قویتر است و شکست آن دور از ذهن و بعید است و در صورت شکست این محدوده هدفهای پایین تری را میتوانیم برای این شاخص در نظر بگیریم.
صادرات نفت معجزه صنعت پالایشی
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که چه عواملی بر روند صنعت پالایشی اثر میگذارد؟ بیان کرد: مهم تریم عامل اثرگذار بحث تحریمها و صاردات نفت است که با توجه به افزایش شدید قیمت نفت و گاز جهانی اگر بتوانیم در بحث تحریم و صادرات گشایشی داشته باشیم در این گروه از نظر قیمتی معجزه رخ خواهد داد.
وی ادامه داد: افزایش نرخ ارز و گشایش در بحث تحریمها از پتانسیلهای صنعت پالایشی محسوب میشود و کاهش نرخ ارز جزو ریسکهای این صنعت است.
وی در رابطه با روش استفاده شده در این تحلیل بیان کرد: لازم به ذکر است که در این تحلیل از روشهای “پرایس اکشن”، “سیستم معاملاتی ایچیموکو” و “سطوح فیبوناچی” برای تعیین سطوح مقاومت، حمایت و همچنین “اندیکاتور RSI” جهت تایید این سطوح استفاده شده است.
این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با روش پرایس اکشن تشریح کرد: روش پرایساکشن، به تازگی مورد توجه تحلیلگران تکنیکال قرار گرفته که به خوبی میتواند سطوح حمایت و مقاومت را نشان دهد. سیستم معاملاتی ایچیموکو نیز یکی از سیستمهای معتبر معاملاتی در جهان است که تحلیلگران حرفهای برای تعیین نقاط حمایت و مقاومت، قدرت روند و نقاط ورود و خروج از آن استفاده میکنند.
وی عنوان کرد: سطوح فیبوناچی نیز برای پیش بینی سطوح حمایت و مقاومت و مناطق PRZ (مناطق بازگشت قیمت) مورد استفاده قرار میگیرد. اندیکاتور RSI نیز به خوبی سطوح پیش خرید و پیش فروش را نشان میدهد.