اخبار بورستحلیل ها

تاثیر متقارن سازی دامنه نوسان بر بهبود بورس

شاخص کل بورس امروز ۲۵ اردیبهشت 1400 با 5519 واحد رشد در قله 1,189,520 واحدی ایستاد. به نظر می رسد متقارن سازی دوباره دامنه نوسان تاثیر مثبتی بر بازار بورس داشته باشد زیرا به افزایش نقدشوندگی بازار بورس کمک می کند. تصمیم دیگری که در کنار این تصمیم دیگری که از امروز اجرایی شد این بود که حداقل ارزش مبنا در حجم مبنا در تمامی نمادهای معاملاتی بورس اوراق بهادار تهران به ۱۵ میلیارد ریال تغییر یابد.

تاثیر متقارن کردن دامنه نوسان در معاملات امروز بورس

امروز دامنه نوسان به حالت اولیه خود یعنی دامنه متقارن مثبت و منفی ۵ باز می گردد و اکثر کارشناسان معتقدند که این تصمیم مثبت خواهد بود.

به گزارش سلام نو:

از امروز شنبه ۲۵ اردیبهشت دو اتفاق جدید برای بازار سرمایه رخ داد، یکی اینکه دامنه نوسان از مثبت و منفی ٥ تغییر یافت که این موضوع به افزایش نقدشوندگی در بازار کمک می‌کند. دیگر اینکه حداقل ارزش مبنا در حجم مبنا در تمامی نمادهای معاملاتی بورس اوراق بهادار تهران به ۱۵ میلیارد ریال تغییر یافت.

به گفته احسان خاتونی کارشناس بازار سرمایه:

متقارن کردن دامنه نوسان در حقیقت راه را برای نقدشوندگی و روان شدن بازار فراهم می‌کند و باعث می‌شود نمادهای قفل در صف فروش با حجم معاملات کمتری اصلاح خود را تکمیل کنند و وارد یک دوره اصلاح فرسایشی نشوند و زودتر به تعادل برسند.

وی اضافه کرد: از طرفی این مصوبه باعث می‌شود سرمایه گذاران با اطمینان بیشتری به بازار ورود کنند چون وقتی بازار در صف فروش قفل می‌شود، فعالان و سرمایه گذاران بازار، کمتر ترغیب می‌شوند که در بازار بمانند و خرید و فروش کنند.

وی ادامه داد: البته نوسان، ذات بازار سرمایه است و با کارهایی از جمله دامنه متقارن یا نامتقارن و افزایش حجم مبنا وبالعکس که نوعی دستکاری در معاملات است، نمی‌شود جلوی روند را گرفت.

پیش بینی بورس در هفته پایانی اردیبهشت ۱۴۰۰

خاتونی معتقد است اجرای دامنه نامتقارن در بازار به هیچ عنوان مثبت نبود و بازار را در صف فروش قفل کرد.  به عنوان نمونه در چند روز گذشته چندین نماد با ۳۰ تا ۴۰ درصد منفی باز شدند و یک سری نماد که در صف فروش قفل بودند به مجمع رفتند، شفاف سازی داشتند و بدون دامنه، باز شدند. وقتی بدون دامنه باز شدند و تمام نمادهایی که باید به مرور در طول یک ماهه گذشته روند کاهشی داشته باشند، یکباره کاهش یافتند و با آمدن خریدار اغلب متعادل شدند. این مساله به ضرر سرمایه گذار است. اگر آرام آرام روزی ۵ یا ۳ درصد سود منفی بگیرد برای سرمایه گذار بهتر است.

این کارشناس بازار سرمایه روند بازار را به سمت تعادل پیش بینی کرد و گفت: با توجه به درپیش بودن انتخابات و موضوع برجام و نرخ ارز نمی توان گفت بازار مانند سال گذشته دوباره حرکت شارپی را تجربه می‌کند و آن مثبت‌های پی در پی اتفاق می‌افتد.

این کارشناس بازار سرمایه اجرایی شدن مصوبات سران قوا را نیز برای بازار سرمایه بسیار تاثیرگذار خواند و افزود: همه این مصوبه‌ها منجر به تکان خوردن بازار سرمایه خواهد شد. به عنوان نمونه مصوبه هایی که سران قوا به تصویب رساندند مانند سرمایه گذاری بانک‌ها در  بازار سرمایه، ارائه تسهیلات بانک‌ها به فعالان سرمایه و تزریق منابع ۲۰ هزار میلیارد تومانی هلدینگ‌ها از طریق اوراق اجاره به بازار سهام تحول خوبی را در بازار ایجاد خواهد کرد.

خاتونی اظهار کرد: نتیجه این مصوبه‌ها را در روز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت با ورود ۱۴۰ میلیارد تومان نقدینگی شاهد بودیم و می توان گفت این ورود نقدینگی به بازار، تقریبا از ۲۹ بهمن ۹۹ تا کنون، اولین ورود جدی پول حقیقی‌ها به بازار سرمایه بود.

این کارشناس بازار سرمایه به سرمایه گذاران توصیه کرد که اگرچه بازار بیشتر از این روند کاهشی نخواهد داشت، اما سرمایه گذاران باید با دید ۶ ماهه تا یکساله وارد بازار شوند. در این صورت می‌توان ۵۰ درصد سود را برای آنها ارزیابی کرد. همچنین سرمایه گذارانی که از قبل سهامی دارند باید سهام خود را نگه دارند و به فروش آن اقدام نکنند.

نمادهای «فملی»،«برکت» و «شستا» جزو نمادهای منفی و نمادهای «شبندر» و «کچاد» از نمادهای مثبت در شاخص کل هستند. همچنین امروز بیشترین تراکنش‌ها را نمادهای «برکت»، «فملی» و «شپنا» داشتند. شاخص‌های صنعت گروه‌های زراعت، رادیویی و خودرویی هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا