برای ساماندهی بازار خودرو انحصار دو خودروساز دولتی باید شکسته شود
مدتی است تولیدات داخلی خودرو با افزایش طرح های پیش فروش و استقبال مردم، افزایش داشته است. اما با توجه به آمار واردات خودرو، طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ انحصار خودرو باید شکسته شود و بازار رقابتی گردد. ساماندهی بازار خودرو با شکست انحصار تولید امکان پذیر است.
بهبود شرایط تولید خودروی داخلی/ بازار خودرو باید رقابتی شود
به گزارش بورس فردا و به نقل از تجارتنیوز؛
علیرضا رزم حسینی با بیان این مطلب افزود: پس از نشستهای متعددی که در دو ماه گذشته با خودروسازان، مصرف کنندگان، شورای رقابت و انجمنها داشتهایم به این نتیجه رسیدهایم که سامان دادن بازار خودرو فقط با شکستن انحصار تولید امکانپذیر است.
وی ادامه داد: انحصار دو خودروساز دولتی که سهم بالایی از بازار ایران را دارند، باید شکسته شود.
وزیر صمت تصریح کرد: وزارت صمت و همه اقتصاددانان بر این باورند که برای داشتن خودروی باکیفیت، با قیمت مناسب و ایمن باید بازار رقابتی در داخل ایجاد شود.
بیشتر بخوانید: خودرو ارزان تر می شود/ افزایش عرضه و احتمال خروج بازار خودرو از رکود
آمارهای واردات با ارز 4200 تومانی شرمآور است
رزم حسینی ضمن تاکید بر نمودارها و مستندات واردات سال 98 و سال های گذشته اظهار کرد: این آمارها سندی است که ثابت میکند که عده ای سود جو بدون در نظر گرفتن منافع کشور و میهن دوستی با توجه به شرایط خاص کشور و تحریم ها چگونه به بیت المال و مردم آسیب رساندند.
وی افزود: با قاطعیت اعلام میکنم که اجازه نمیدهم این شرایط تکرار شود و دستورات لازم برای جلوگیری از تکرار آن را صادر کردهام .
رزم حسینی با طرح این پرسش که چرا با ارز 4200 تومانی همه یکباره وارد کننده شدند و افزود: این آمارها شرم آورست و هر چند کار دشواری است اما با توجه به توافقنامه ای که با بانک مرکزی داریم با هماهنگیهای لازم توافقات لازم قطعا اوضاع را سامان خواهیم داد.
وی سپس خطاب به معاونین دستور داد که بصورت قاطع با مسئولیت خودم تمامی قوانین دست و پا گیر مجوزها رو ازبین ببرده و اجازه ندهند هیچ تولید کنندهای معطل مجوز شود.
وی درباره تک نرخی شدن نرخ ارز گفت: در مورد تک نرخی شدن ارز موافقم چراکه اعتقاد دارم ارز چند نرخی شدیدا باعث رانت و فشار به مردم بوده است.
مطالعه بیشتر: وعده تولید یک میلیون و 350 هزار دستگاه خودرو در سال 1400
وزیر صمت همچنین در این جلسه دستور داد کمیتهای توسط تشکل ها ی صنایع غذایی تشکیل شود تا این کمیته بصورت جدی امور را بررسی و راه حل هایی را جهت اجرایی شدن ارائه دهد.
در ادامه این جلسه محسن نقاشی، دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی ایران، سخنان وزیر صمت را تابو شکنی دانست و گفت: هر یکساعت جلسه با تشکلها برابر با هزار ساعت جلسه با مدیران دولتی است چراکه تولید کنندگان و تشکل ها درد تولید کنندگان را میدانند و راه حلها دارند.
وی تاکید کرد: اگر به جای تصمیم گیریها و بخشنامههایی خلق الساعه از قبل با تشکلها مشورت شود، قطعا حاصل بهتری خواهد داشت .
نقاشی از وزیر صمت درخواست کرد بعضی از امور را به تشکلها واگذار کند و در مدت کوتاهی شاهد تاثیرات آن باشد.
وی اظهار کرد: با ارز 4200 تومانی عده ای ثروتها به جیب زدن و متاسفانه خیلی از واحدهای تولیدی نابود و تعطیل شدند. ارز 4200 تومانی جز زیان تولید کننده چیزی نداشته و امروز تک نرخی شدن بهتر از روز دیگر است.
وی با اشاره به هشدار چندماه پیش صنایع غذایی درباره کمبود روغن گفت: چند ماه پیش در مورد کمبود روغن اخطار دادیم متاسفانه توجهای نشد امروز شاهد مشکلات و کمبودهای این ماده غذایی در بازار مصرف هستیم.
همچنین بخوانید: