ارز دیجیتال

کدام صرافی ها با ایران مشکل ندارند؟

مشکلات تحریم علیه ایران، دامن فعالان بازار رمز ارزها را نیز گرفته است. نمونه بارز چالش‌های این حوزه در بحث کار کردن با صرافی‌ها قابل مشاهده است. بسیاری از صرافی‌ها از جمله صرافی معروف بایننس به دلیل محدودیت‌های ناشی از تحریم، خدمات خود را در اختیار کاربران ایرانی قرار نمی‌دهند. هر چند که در سال‌های اخیر کاربران ایرانی با شیوه‌های خاصی با این صرافی کار می‌کردند؛ اما از زمان اجباری شدن احراز هویت در آن عملا دسترسی اکثر قریب به اتفاق کاربران ایرانی به بازار قطع شد. در این بین هستند صرافی‌هایی که بدون محدودیت خاصی خدمات خود را در اختیار ایرانی‌ها نیز قرار می‌دهند. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی آن‌ها بپردازیم.

بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی برای کاربران ایرانی

ایرانی‌ها فعالیت قابل توجهی در بازار رمز ارزها دارند. بنابر آخرین آمارهای غیر رسمی، تعداد کاربران ایرانی این بازار در حال نزدیک شدن به عدد 10 میلیون نفر است. اهمیت ماجرا وقتی بیشتر می‌شود که بدانید در سراسر دنیا در آغاز سال 2022 چیزی در حدود 300 میلیون نفر در بازار رمز ارزها فعالیت می‌کنند. همچنین ایران در جمع 5 کشور برتر دنیا از نظر میزان استخراج بیت کوین نیز قرار دارد. همه این آمار و ارقام نشان می‌دهد که ایرانی‌ها نقش پررنگی در بازار رمز ارزها ایفا می‌کنند.

همین مسئله باعث شده است که بسیاری از صرافی‌ها نتوانند به سادگی از کنار کاربران ایرانی عبور کنند. در این قسمت قصد داریم به معرفی برخی از صرافی‌های خارجی بپردازیم که ضمن اعتبار بالایی که دارند، خدمات خود را در اختیار کاربران ایرانی نیز قرار می‌دهند.

1. صرافی کوکوین (Kucoin)

بدون شک در بین صرافی‌های خارجی که خدمات خود را در اختیار کاربران ایرانی قرار می‌دهند، کوکوین به عنوان یکی از معتبرترین گزینه‌ها به شمار می‌رود. صرافی کوکوین در سال 2017 فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده است. در طول بیش از 4 سال که فعالیت این صرافی سپری شده است، تعداد کاربران آن به صورت تصاعدی رو به افزایش بوده است. به گونه‌ای که این صرافی در حال حاضر از هر چهار کاربر فعال در بازار رمز ارزها، یک نفر را به خود اختصاص داده است.

صرافی کوکوین

 

بد نیست که نگاهی به مهم‌ترین ویژگی‌های صرافی کوکوین بیندازیم:

  • KCS نام توکن اختصاصی این صرافی است که به کمک آن می‌توان در پرداخت کارمزدها تخفیف گرفت.
  • رابط کاربری کوکوین بسیار ساده و کاربرپسند است که کار کردن با آن برای تازه‌واردها نیز آسان است.
  • بیش از 48 ارز فیات برای پرداخت در این صرافی پشتیبانی می‌شود.
  • اپلیکیشن موبایل کوکوین در دو نسخه اندروید و iOS در اختیار کاربران قرار دارد.
  • بیش از 589 کوین در فهرست معاملات صرافی کوکوین قرار دارد.
  • از نظر میزان نقدینگی در گردش جزء 5 صرافی برتر دنیا به حساب می‌آید.
  • پشتیبانی کوکوین به صورت 24 ساعته در 7 روز هفته فعال است.
  • قابلیت‌های معاملاتی مختلف مانند فیوچرز، اسپات لاس و مارجین در این صرافی در اختیار کاربران هستند.

نکته مهم این است که در حال حاضر وارد شدن به صرافی کوکوین با آی‌پی ایرانی بدون هیچ‌گونه محدودیتی امکان‌پذیر است. با این وجود توصیه می‌کنیم که برای ملاحظه بیشتر به منظور جلوگیری از هر گونه اتفاقات ناگهانی، از آی‌پی ثابت خارجی در زمان ورود به حساب کاربری خود استفاده کنید.

2. صرافی کوینکس (Coinex)

یکی دیگر از صرافی‌هایی که کاربران ایرانی می‌توانند از آن استفاده کنند، کوینکس نام دارد. این صرافی در سال 2017 آغاز به کار کرده است. در بحث آموزش صرافی کوینکس، بحث‌های جدی و پرحاشیه‌ای وجود دارد که باید کاربران ایرانی حتما قبل از استفاده از آن نسبت به این اخبار و حواشی آگاهی کسب کنند. مهر ماه سال 1400 بود که در اخبار این طور اعلام شد که سایت صرافی کوینکس در ایران فیلتر شده است. اما بر خلاف سایر صرافی‌ها، این صرافی نبود که دسترسی ایرانیان را محدود کرده باشد. بلکه در اطلاعیه رسمی نیز اعلام کردند که مشکلات به وجود آمده به هیچ عنوان از سوی صرافی نیست.

ماجرا از این قرار بود که بررسی‌ها نشان داد که حدود 60 درصد حساب‌های کاربری در صرافی کوینکس مربوط به کاربران ایرانی بود. همین مسئله باعث شد که نگرانی‌ها از بابت امنیت سرمایه کاربران ایرانی در این صرافی افزایش پیدا کند. هر چند که هیچ خبری به طور رسمی در داخل مبنی بر مسدود شدن سایت‌های صرافی‌های خارجی اعلام نشد.

صرافی کوینکس

 

به هر ترتیب از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های صرافی کوینکس می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • برداشت از حساب کاربری تا سقف 10 هزار دلار بدون نیاز به احراز هویت امکان‌پذیر است.
  • کیف پول اختصاصی تحت عنوان ViaWallet از سوی کوینکس در اختیار کاربران قرار گرفته است که امنیت بالایی دارد.
  • با توجه به تعداد بالای کاربران ایرانی کوینکس، نسخه ایرانی این سایت نیز عرضه شده است.
  • رابط کاربری کوینکس بسیار ساده و کاربرپسند است و افراد بدون سردرگمی می‌توانند از محیط آن بهره ببرند.
  • پشتیبانی کوینکس به صورت 24 ساعته در 7 روز هفته به کاربران خدمات ارائه می‌کند.
  • ابزارهای معاملاتی مانند معاملات لوریج و فیوچرز را در اختیار کاربران قرار داده است.
  • بیش از 394 کوین در فهرست معاملات صرافی کوینکس قرار دارد.
  • در صورت استفاده از توکن CET (توکن اختصاصی صرافی) برای پرداخت کارمزدها می‌توان از تخفیف بهره‌مند شد.

3. صرافی‌های غیر متمرکز

در میانه سال 2020 بود که اخباری پیرامون نوع جدیدی از صرافی‌های ارز دیجیتال در بازار منتشر شد. صرافی‌های غیر متمرکز که در اصطلاح به نام DEX نیز شناخته می‌شوند، در سال 2020 وارد عرضه مبادلات بازار رمز ارزها شدند. داستان از اینجا نشئت می‌گیرد که عده‌ای منتقد مدیریت متمرکز صرافی‌های ارزهای دیجیتال نسل اول بودند. آن‌ها معتقدند که از اساس این دسته از صرافی‌ها با ذات غیر متمرکز بازار در تضاد هستند.

صرافی‌های غیر متمرکز بر بستر بلاک‌چین طراحی شده‌اند و با استفاده از قراردادهای هوشمند، عملا واسطه‌ها را از گردونه معاملات خارج نموده‌اند. در استفاده از این صرافی‌ها عمدتا نیازی به ثبت نام و احراز هویت وجود ندارد. همچنین به سبب حذف واسطه‌ها، کارمزد تراکنش‌ها نیز کاهش پیدا می‌کند. خبر خوب برای کاربران ایرانی بازار رمز ارزها این است که به دلیل عدم نیاز به احراز هویت برای کار کردن با صرافی‌های غیر متمرکز، آن‌ها می‌توانند به عمده این صرافی‌ها دسترسی داشته باشند.

البته لازم به ذکر است که صرافی‌های غیر متمرکز ارز دیجیتال هنوز نتوانسته‌اند به جایگاه ویژه‌ای که صرافی‌های متمرکز دارند، دست پیدا کنند. با این اوصاف تعدادی از بهترین صرافی‌های غیر متمرکز که کاربران ایرانی می‌توانند به راحتی از آن‌ها استفاده کنند، عبارت‌اند از:‌

صرافی یونی سواپ (Uniswap)

یونی سواپ در سال 2018 راه‌اندازی شده است؛ اما تا سال 2020 بهره‌برداری رسمی از آن به طول انجامید. این صرافی مبتنی بر بلاک‌چین اتریوم راه‌اندازی شده است. حدود 650 ارز دیجیتال در سایت این صرافی متن باز در دسترس تریدرها قرار دارد. شاید این سؤال برای شما ایجاد شده باشد که با وجود ماهیت غیر متمرکز این صرافی‌، عملا جریان نقدینگی چگونه کنترل می‌گردد؟

در بستر صرافی‌های غیر متمرکز مانند یونی سواپ، استخرهایی برای توکن‌های مختلف در نظر گرفته می‌شود. گروهی از کاربران اقدام به سپرده‌گذاری دارایی خود در این استخرها می‌کنند. به این ترتیب نقدینگی مورد نیاز برای مدیریت تراکنش‌ها در صرافی عملا تأمین می‌گردد. در حال حاضر حجم معاملات روزانه در این صرافی از یک میلیارد دلار فراتر رفته است و به همین دلیل می‌توان آن را در ردیف برترین صرافی‌های بازار رمز ارزها قرار داد.

صرافی پنکیک سواپ (Pancakeswap)

صرافی pancakeswap یک صرافی غیرمتمرکز است که بر روی شبکه بایننس اسمارت چین راه‌اندازی شده است. آغاز به کار این صرافی به ماه سپتامبر سال 2020 برمی‌گردد. حجم معاملات روزانه در این صرافی از 800 میلیون دلار فراتر رفته است و به این دلیل خود را در جمع صرافی‌های با درجه اعتبار بالا قرار داده است. راه‌اندازی پنکیک سواپ باعث شده است که در مقایسه با یونی سواپ، کارمزد معاملات بیش از پیش کاهش پیدا کند. در عین حال سرعت پردازش تراکنش‌ها در ثانیه نیز به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.

صرافی یونی سواپ

 

در حال حاضر بیش از 3300 توکن در پنکیک سواپ لیست شده است. معمولا بسیاری از توکن‌های کمتر شناخته شده و شت کوین‌ها را می‌توان در صرافی پنکیک سواپ خرید و فروش نمود. کار کردن با صرافی پنکیک سواپ نیز فوق‌العاده راحت است. به این ترتیب که صرفا کافیست تا یک کیف پول مانند تراست والت و یا متامسک در اختیار داشته باشید و آن را به صرافی متصل کنید. به همین راحتی امکان ترید کردن در پنکیک سواپ برای شما فراهم می‌گردد.

کلام پایانی

در این مقاله به معرفی صرافی‌هایی پرداختیم که کاربران ایرانی می‌توانند با آن‌ها کار کنند. لازم به ذکر است آموزش صرافی های ارز دیجیتال، قبل از آغاز به کار در آن‌ها کاملا ضروری است. توصیه می‌کنیم که حتما مدتی هر چند کوتاه با حساب دموی صرافی‌ها کار کنید تا زیر و بم آن‌ها را بشناسید. در انتها لازم است به این نکته اشاره کنیم که پیشنهاد ما در استفاده بین دو صرافی کوکوین و کوینکس، قطعا کوکوین است. حتی سایت معتبر کوین مارکت کپ در رتبه بندی صرافی‌های خارجی، کوکوین را در جایگاه 5 و کوینکس را در جایگاه 52 قرار داده است. مشورت کردن با تریدرهای باسابقه بازار رمز ارزها نیز می‌تواند شما را در انتخاب گزینه مناسب بیشتر کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا