ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک چیست و چه تفاوتی با اتریوم دارد؟
همراهان گرامی همان طور که در مقالات قبل توضیح داده ایم اتریوم یک زیرساخت آزاد مبتنی بر فناوری بلاک چین است که میتوان روی آن برنامههای کامپیوتری غیرمتمرکز را اجرا کرد. اما چرا در در ۱۷ ژوئن سال ۲۰۱۶ طراحان تصمیم گرفتند اتریوم کلاسیک را بسازند؟ در این مقاله قصد داریم به پاسخ پرسش ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک چیست و چه تفاوتی با اتریوم دارد؟ بپردازیم همراه ما باشید.
ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک (ETC) چیست؟
تا سال 2016 یک ارز دیجیتال تحت عنوان اتریوم وجود داشت، پس از آن در 17 ژوئن سال 2016 اعلام شد اتریوم کلاسیک هم وارد بازار ارز های دیجیتال شده که رقیبی برای ارز هایی ماتتد تتر و بیت کوین نیز است. همانطور که میدانید اتریوم در اواخر سال 2013 روانه ی بازار ارز های دیجیتال شد و یک پلتفرمی شد که تکمیل کننده ارز دیجیتال بیت کوین باشد. اتریوم یک پلتفرم غیرمتمرکز بر پایه قراردادهای هوشمند است.
اما اتریوم کلاسیک چیست؟ اتریوم کلاسیک با نماد اختصاری ETC یک ارز دیجیتال است که کامل کننده ی اتریوم عادی است که ارزش آن معادل 4.14 میلیارد دلار است که در رتبه 36 بازار قرار دارد هر واحد از اتریوم کلاسیک در این لحظه با قیمت 35.57 دلار معامله می شود. بالاترین قیمت اتریوم کلاسیک در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ معادل 48.89 دلار بوده است. باید توجه داشته باشید که هم اتریوم و هم اتریوم کلاسیک هر دو بر مبنای قرارداد های هوشمند هستند.
قرارداد هوشمند چیست؟ قرارداد هوشمند یک کد برنامه نویسی شده است که بر روی بلاک چین پیاده سازی می شود و در صورت فراهم بودن یکسری شرایط، دستورات خاصی را که برنامه نویس به آن داده است، اجرا کند. قرارداد هوشمند در واقع اصلا شبیه به یک قرارداد عادی نیست. همچنین در قرارداد هوشمند هیچ واسطه ای وجود ندارد.
ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک چه تفاوتی با ارز دیجیتال اتریوم دارد؟
همراهان عزیز با مطالعه مطلب فوق تا حدودی با کلیات ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک آشنا شدید. در ادامه این مطلب به بررسی تفاوت های آن با اتریوم از نظر استخراج، رده بازار و برنامه های متمرکز می پردازیم.
1. تقریبا 90 درصد توسعه دهندگان و برنامه های غیرمتمرکز (Dappها) پس از فورک به اتریوم انتقال داده شدند و اتریوم کلاسیک کمتر از تعداد انگشتان دست دارای Dappهای فعال می باشند درحالیکه برنامههای غیرمتمرکز روی اتریوم بسیار زیاد است.
2. فناوری بلاک چین در اتریوم پس از هک کردن ۵۰ میلیون دلاری از سازمان دائو (DAO)، به تکامل رسید. اما کاربران اتریوم کلاسیک با همان فناوری بلاک چین قدیمی راه خود را ادامه دادند.
3. همانطور که در مطالب فوق اشاره کردیم اتریوم در سال 2013 به وجود آمد اما اتریوم کلاسیک در سال 2016 و همچنین اتریوم کلاسیک نسخه ی تکامل یافته اتریوم است.
4. اتریوم به مرور و با استفاده های زیاد کاربران تکامل یافت اما اتریوم کلاسیک زمانی به وجود آمد که کاربران در مقابل ورود نسخه جدید تحت عنوان اتریوم کلاسیک بسیار مقاومت میکردند. ولی در نهایت وارد بازار ارز های دیجیتال شد.
5. اتریوم کلاسیک فاقد ابزارهای توسعه دهنده زیاد می باشند و همین موضوع برنامهنویسی سخت میکند.
6. با توجه به اینکه میزان عرضه اتریوم با اتریوم کلاسیک تقریبا یکسان می باشند اما اتریوم در مقایسه با اتریوم کلاسیک دارای قیمت و حجم معاملات بیشتری می باشد.
7. اتریوم در بازار رمز ارزها در رده دوم قرار دارد اما اتریوم کلاسیک پس از فورک در رده های پایین تر قرار گرفت.
8. از دیگر تفاوت های اتریوم با اتریوم کلاسیک می توان به نحوه استخراج آنها اشاره کرد. در حال حاضر اتریوم با استفاده از الگوریتم ProgPow قصد دارد مانع استخراج با دستگاههای مخصوص (ASICها) شود اما اتریوم کلاسیک هنوز اینکار را انجام نداده است.
9. با اجرا شدن ProgPow روی اتریوم، استخراج آن فقط با کارت گرافیک (GPU) امکانپذیر بود اما اتریوم کلاسیک را میتوان به راحتی با ASIC استخراج کرد.
10. امنیت اتریوم کلاسیک از اتریوم پایین تر است زیرا هش ریت شبکه یا همان قدرت پردازشی که ماینرها به شبکه اتریوم اختصاص دادهاند به اندازه قابل ملاحظه ای بیشتر از اتریوم کلاسیک می باشد.
11. تعداد واحدهای اتریوم کلاسیک محدود بوده و تنها۲۱۰ میلیون واحد از آن استخراج خواهد شد اما تعداد واحدهای اتریوم هنوز سقف مشخصی ندارد و برای آن تورم سالانه نیز در نظر گرفته خواهد شد.
اگر با نحوه ی استخراج ارز دیجیتال اتریوم آشنایی ندارید پیشنهاد میکنم مطالب زیرا مطالعه نمایید :
- نحوه استخراج اتریوم با گوشی موبایل و کامپیوتر خانگی چگونه است؟
- اتریوم چگونه کار می کند و چگونه می توان اتریوم را استخراج کرد؟