اخبار مهم اقتصادی

قیمت خودروهای داخلی (سه شنبه 25 آبان 1400)

بازار قیمت خودرو که در روز یکشنبه 23 آبان روند با ثبات و بدون تغییری را داشت از روز دوشنبه 24 آبان روند صعودی را به خود گرفت، پراید 111 رکورد قیمت قبلی خود را شکست و به 167 میلیون تومان رسید.

قیمت خودروهای داخلی (سه شنبه 25 آبان 1400)

به گزارش بورس فردا و به نقل از تجارت‌نیوز، در بازار روز دوشنبه قیمت خودروهای داخلی پس از یک روز بدون تغییر (یکشنبه) مجدد در مسیر صعودی قرار گرفت. قیمت تعداد زیادی از خودروها در بازار رو دوشنبه افزایش یافت.

واکنش بازار خودرو دستور رئیس جمهور برای متوقف شدن افزایش قیمت خودرو در ابتدا باثبات قیمت‌ها همراه بود اما بعد از گذشت دو روز و تنها یک روز ثبات قیمت در بازار قیمت‌ها در بازار خودرو روز دوشنبه با افزایش دو تا پنج میلیون تومانی در تعداد زیادی از خودروها همراه بود.

رکورد در افزایش قیمت پراید
قیمت پراید ۱۱۱ مجدد رکورد جدیدی را ثبت کرد و به ۱۶۷ میلیون تومان رسید. پراید ۱۳۱ به ۱۴۸ میلیون تومان افزایش یافت. قیمت تیبا صندوقدار در مدل‌های مختلف افزایش داشت.

قیمت پژو ۲۰۶ تیپ دو مدل ۱۴۰۰ افزایشی بود و به ۲۶۰ میلیون تومان و قیمت پژو ۲۰۶ تیپ پنج به ۳۰۵ میلیون تومان رسید. همچنین قیمت خودروهای ۲۰۷ در مدل‌های مختلف افزایش داشت.

قیمت پژو ۲۰۷ مدل ۱۴۰۰ پانوراما به ۳۵۲ میلیون و قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما مدل ۱۴۰۰ به ۴۷۳ میلیون تومان رسید.

قیمت خودروهای داخلی (سه شنبه 25 آبان 1400)
قیمت خودروهای داخلی (سه شنبه 25 آبان 1400)

کدام خودرو کاهش قیمت داشت؟

در بازار روز دوشنبه ۲۴ آبان قیمت پژو پارس LX در مدل‌های مختلف کاهش یافت. همچنین قیمت برخی از مدل‌های رانا در بازار کاهشی بود

دنیای اقتصاد نوشت:

سرگیجه بازار خودرو
در حالی افزایش قیمت خودروهای داخلی به دستور رئیس‌جمهور فعلا متوقف شده که از بازار خبر می‌رسد منحنی قیمت پس از اعلام رسمی افزایش قیمت خودروها، ابتدا صعود کرده و در ادامه به ثبات رسیده است.

طبق اخبار رسیده از بازار، پس از آنکه خودروسازان خبر از افزایش قیمت محصولات خود دادند، بازار به این اتفاق واکنش نشان داد و قیمت افزایش یافت.

طبق داده‌های بازار نیازمندی‌های آنلاین –دیوار- میانگین قیمت خودروهای صفر کیلومتر (وارداتی و داخلی) در دو روز ابتدایی هفته جاری، به‌طور میانگین یک درصد نسبت به دو روز نخست هفته گذشته بالا رفته است.

به عنوان نمونه خودروی برلیانس ۱۴ میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرده حال آنکه قیمت رانا هفت میلیون تومان کاهش یافت.

هرچند افزایش قیمت به دستور رئیس‌جمهور فعلا متوقف شده، با این حال این موضوع نتوانست قیمت‌ها را به حالت قبل‌(پیش از اعلام قیمت‌های جدید) برگرداند. البته این موضوع با رشد نرخ ارز نیز همزمانی پیدا کرده بود.

تاثیر ورود رئیس‌جمهور به ماجرای افزایش قیمت
بنا به گفته فعالان بازار، ورود رئیس‌جمهور به ماجرای افزایش قیمت خودروهای داخلی، به نوعی تنها رشد قیمت را متوقف کرد، اما قدرت لازم برای بازگرداندن قیمت‌ها به قبل را نداشت.

عصر سه‌شنبه هفته گذشته بود که ناگهان خبر رسید قیمت خودرو با مجوز دولت افزایش یافته است و خودروسازان نیز به فاصله کوتاهی لیست قیمت جدید محصولات‌شان را منتشر کردند. گ

فته می‌شد قیمت‌های جدید طبق آنالیز سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و بر اساس هزینه تولید خودروسازان استخراج و ستاد تنظیم بازار نیز آن را تایید کرده است.

تلاش خودروسازان برای آزادسازی قیمت‌ها
به عبارت بهتر، قیمت‌های جدید طوری تعیین شده بودند که خودروسازان از محل تولید و فروش آنها زیان نبینند و حتی دو، سه درصدی هم سود ببرند.

هرچند خودروسازان به دنبال آزادسازی قیمت بودند، اما همین تصمیم (تعیین قیمت بر اساس هزینه تولید) نیز آنها را خوشحال کرد، زیرا دیگر مجبور به فروش محصولات‌شان با زیان نبودند.

خوشحالی خودروسازان اما ۴۸ ساعت بیشتر دوام نیافت، چه آنکه از قول رئیس‌جمهور اعلام شد چون ستاد تنظیم بازار مصوبه‌ای درباره قیمت خودرو نداشته، افزایش قیمت منتفی است.

خوشحالی و ناراحتی کوتاه‌مدت خودروسازان
موضع رئیس‌جمهور آب سردی بود بر پیکر خودروسازانی که شادمان از پایان زیان‌دهی، خود را آماده افزایش تولید و فروش می‌کردند.

اما همان‌طور که خوشحالی خودروسازان دوامی نداشت، ناراحتی آنها بابت لغو افزایش قیمت نیز خیلی طول نکشید، زیرا اعلام شد موافقت ضمنی رئیس‌جمهور برای به جریان افتادن دوباره افزایش قیمت خودرو، به دست آمده است.

حالا نیز طبق آخرین اخبار قرار است قیمت خودروهای داخلی پس از پایان ‌آبان‌ و از ابتدای آذر رسما افزایش یابد و احتمالا همان قیمت‌های قبل (قیمت‌هایی که عصر سه‌شنبه هفته گذشته متناسب با هزینه تولید خودروسازان اعلام شد) اعمال می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا